αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι με τους οποίους ίσως σαμποτάρεις την επιτυχία σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τρεις τρόποι με τους οποίους ίσως σαμποτάρεις την επιτυχία σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αν μέχρι τώρα δεν έχεις φτάσει στην επιτυχία, όπως κι αν ορίζεται αυτή για εσένα, μάλλον κάνεις κάτι λάθος. Συχνά έχουμε την τάση να ρίχνουμε το φταίξιμο στους «άλλους», στην κακή τύχη, στο κακό timing. Αλλά στην πραγματικότητα εμείς έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης. Δεν είναι τυχαία μια μικρή φράση, που λέει ότι η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

Στη διαδρομή σου λοιπόν, ίσως κάνεις κινήσεις ή να έχεις συγκεκριμένες συνήθειες οι οποίες όχι μόνο δεν σε φέρνουν κοντά στον μεγάλο στόχο σου, αλλά σε απομακρύνουν από αυτόν. Το It’s Possible παραθέτει 3 συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους πιθανόν να σαμποτάρεις την επιτυχίας σου. Βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου;

1# Συγκρίνεσαι με άλλους

Πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στην εποχή των social media. Αφού με ένα κλικ βλέπεις μπροστά στα μάτια του το πως πορεύονται οι άλλοι. Και τα πιθανά κατορθώματα τους. Δεν είναι κακό να έχεις μια εικόνα του τι κάνει ο ανταγωνισμός. Ωστόσο, δεν πρέπει να μένεις εκεί. Το βασικότερο είναι να προσπαθήσεις να γίνεις η καλύτερη version του δικού σου εαυτού. Και όχι να κινείσαι με βάση το τι κάνουν -και τι θέλουν- οι άλλοι.

2# Μετά τις πρώτες νίκες, σταματάς να παίρνεις ρίσκα

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Μετά τις πρώτες επιτυχίες έρχεται… μια χαλάρωση. Σταματάς να παίρνεις ρίσκα και μπαίνεις σε μια ρουτίνα. Οι παλιές νίκες είναι σημαντικές, γιατί μπορούν να σου δώσουν ώθηση και εμπειρίες για τη συνέχεια. Αλλά μη μένεις σε αυτές. Οι πετυχημένοι άνθρωποι συνεχίζουν να παίρνουν ρίσκα, προεκτείνουν τα όρια τους και είναι σε συνεχή εγρήγορση.

3# Αδράνεια

Και βάλε ακόμα μια λέξη δίπλα: Αναβλητικότητα. Είναι δύο στοιχεία που συνήθως πάνε «πακέτο». Τα βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Βλέπουμε, δηλαδή, ανθρώπους να έχουν καλές ιδέες, αλλά ελάχιστοι από αυτούς τις κάνουν πράξη. Οι περισσότεροι το αφήνουν «για αργότερα». Και τελικά, όλα μένουν στην θεωρία, στην αδράνεια, και δεν γίνονται πράξεις. Δεν έχει σημασία ποιος σκέφτηκε πρώτος μια καλή ιδέα. Σημασία έχει ποιος την υλοποίησε πρώτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =