αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι για να συνεχίσεις το Networking εν μέσω καραντίνας

Τρεις τρόποι για να συνεχίσεις το Networking εν μέσω καραντίνας

Πιθανότατα διαβάζεις αυτό το άρθρο από το σπίτι σου. Λογικό. Είμαστε σε μία περίοδο καραντίνας, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στο σπίτι τους. Τα γραφεία είναι κλειστά. Ενώ τα επαγγελματικά events έχουν αναβληθεί προ πολλού.

Κι όμως, μέσα σε αυτή την «παύση» μπορείς να συνεχίζεις το Networking σου. Μπορεί οι περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες να έχουν «παγώσει», αλλά υπάρχουν τρόποι για να κάνεις την δικτύωση σου. Να κάνεις νέες επαγγελματικές επαφές ή να ενδυναμώσεις παλαιότερες. Στην digital εποχή αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο.

Δες λοιπόν 3 τρόπους για να συνεχίσεις το Networking εν μέσω καραντίνας:

1# Καφές με video call. Οκ, αυτή την περίοδο δεν μπορείς να πας για επαγγελματικούς καφέδες. Γενικότερα δεν μπορείς να πας έξω για καφέδες. Υπάρχει όμως εναλλακτική: Πιες τον χαλαρό καφέ σου με τα άτομα που θες, από το δωμάτιο σου. Μέσω βιντεοκλήσης. Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκεί έξω που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως το Skype και το Zoom. Αναζήτησε συναδέλφους, συνεργάτες ή πελάτες που έχεις να δεις καιρό. Και πιείτε έναν καφέ μέσω video call.

2# Γραπτά μηνύματα. Ναι, το έκανες και πριν. Τώρα είναι η ώρα να το κάνεις πιο έντονα. Ακόμα κι αν οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες έχουν «παγώσει», φτιάξε μια επαγγελματική λίστα με τα άτομα που σε ενδιαφέρουν και στείλε τους ένα μήνυμα. Ρώτησε τους πως περνούν μέσα στην καραντίνα και ποια είναι τα επόμενα σχέδια τους. Πιθανότατα θα είναι ανοιχτοί σε συζήτηση. Ένα email ή ένα μήνυμα στο Facebook αρκεί.

3# Δώσε έμφαση στο Linkedin. Μια κατηγορία από μόνο του. Όπως έχουμε ξανά πει, το Linkedin είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δύκτιο. Και φυσικά πρέπει να το αξιοποιήσεις τώρα ακόμα περισσότερο. Δες σε ποιες επαφές σου αξίζει να στείλεις ένα μήνυμα. Επίσης φρόντισε να απαντάς στα μηνύματα που έρχονται στο inbox σου. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις ίσως και κάποιες νέες επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 16 =