αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι για να αποφύγεις να σπαταλήσεις χρόνο σε αποτυχημένες business ιδέες | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τρεις τρόποι για να αποφύγεις να σπαταλήσεις χρόνο σε αποτυχημένες business ιδέες | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Δεν είναι κακό να κάνεις τους πειραματισμούς σου. Δεν είναι επίσης κακό να κάνεις λάθη. Όλα αυτά είναι χρήσιμα στοιχεία μέσα σε μια επιχειρηματική διαδρομή. Αν όμως θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα, κόπο και χρόνο, πρέπει να μάθεις να εντοπίζεις τις «κακές business ιδέες». Έτσι ώστε να τις αποφεύγεις και να εστιάζεις σε αυτές που πραγματικά έχουν προοπτικές.

Όταν έχεις μια ιδέα, είναι εύκολο… να παρασυρθείς. Είναι το δικό σου «παιδί» και μπορεί να νομίζεις ότι είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου. Αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να είσαι αντικειμενικός. Να δεις αν η ιδέα σου αξίζει πραγματικά. Και πως μπορείς να το κάνεις αυτό άμεσα; Εδώ είναι 3 τρόποι.

1# Παρουσίασε την ιδέα σου. Βρες ανθρώπους που είναι ήδη μέσα στο πεδίο που θες να μπεις. Άτομα που έχουν εμπειρία. Και παρουσίασε τους την ιδέα που έχεις. Σίγουρα θα έχουν χρήσιμο feedback να σου δώσουν και να σου πουν αν η ιδέα σου μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο συγκεκριμένο πεδίο ή όχι. Είναι επίσης πιθανό να σε βοηθήσουν να κάνεις κάποιες τροποποιήσεις, έτσι ώστε το project σου να αποδώσει καλύτερα. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι ότι πρέπει να ακούσεις ακριβώς ότι θα σου πει ο άλλος. Πάρε χρήσιμες γνώμες και στο τέλος ακολούθα τον δρόμο που εσύ θέλεις. Η απόφαση και η ευθύνη είναι δική σου.

2# Φτιάξε ένα MVP. Τι είναι αυτό; Το λεγόμενο minimum viable product. Δηλαδή ένα prototype του προϊόντος που θέλεις να φτιάξεις. Με το λιγότερο δυνατό κόστος. Δεν χρειάζεται να είναι η τέλεια version. Βγάλε το στην αγορά και προσπάθησε να το πουλήσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξεις στον εαυτό σου (και σε άλλους) ότι η ιδέα σου δουλεύει. Στην συνέχεια μπορείς να αναπτύξεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

3# Ρώτα τον εαυτό σου αν είναι έτοιμος. Τώρα που έχεις κάνει τις δοκιμές, πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν είναι έτοιμος να μπει στο επιχειρηματικό μονοπάτι, ξεκινώντας ένα project από το μηδέν. Θα χρειαστούν πολλές ώρες δουλειάς, να περάσεις μέσα από αποτυχίες και να κάνεις θυσίες στην καθημερινότητα σου. Είσαι αποφασισμένος να το αντέξεις;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =