αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι για να απαντήσεις στα αγενή σχόλια

Τρεις τρόποι για να απαντήσεις στα αγενή σχόλια

Υπάρχουν παντού γύρω μας. Στις παρέες μας, στα εργασιακά περιβάλλοντα ή στα social media όπου ο καθένας μπορεί να γράψει… ότι θέλει. Είναι τα αγενή σχόλια. Και πιθανότατα έχουν γίνει κάποια και για εσένα.

Μερικές φορές, τα επιθετικά- αγενή σχόλια περιλαμβάνουν κομπλιμέντα όπως: «Φαίνεσαι μια χαρά για κάποιον στην ηλικία σου». Επίσης θα ακούσεις κυνικά σχόλια όπως: «Θα είχατε κάνει περισσότερες πωλήσεις αν φαινόταν περισσότερο ότι ξέρετε για τι μιλούσατε. Απλά λέω». 

Και φαίνεται ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο τρελός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε αυτά τα «τρυπήματα» να σας παρασύρουν ή να σας αγχώσουν. Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 3 τρόποι για να απαντήσεις στα αγενή σχόλια, σύμφωνα με το psychology today.

1# Μην δίνεις την ενέργεια σου

Το να επιτρέπετε στους άλλους να ελέγχουν τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε ή συμπεριφέρεστε, τους δίνει δύναμη πάνω σας. Και σίγουρα δεν θέλετε να αφήσετε τα αρνητικά, επιθετικά σχόλια να επηρεάσουν το πώς νιώθετε για τον εαυτό σας ή τον τύπο της ημέρας που θα έχετε. Εάν ένα άτομο συνηθίζει να εκτοξεύει επιθετικά σχόλια, αποφασίστε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψετε σε αυτό το άτομο να καταλάβει πολύ χώρο στη ζωή σας. Δεσμευτείτε να έχετε μια καλή μέρα, ακόμα κι όταν ο συνάδελφός σας είναι αγενής.

Ή αποφασίστε ότι δεν πρόκειται να αφήσετε τις αγενείς παρατηρήσεις του προϊσταμένου σας να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σας.

2# Μείνε πιστός στις αξίες σου

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι γνωρίζουν τις αξίες τους και θέτουν ως προτεραιότητα να ζουν σύμφωνα με αυτές— ακόμα και όταν έρχονται αντιμέτωποι με κακούς ανθρώπους. Είτε αυτό σημαίνει να λένε επανειλημμένα στον εαυτό τους: «Είναι σημαντικό να φέρεσαι στους άλλους με σεβασμό», είτε όταν έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν συνάδουν με τα πιστεύω τους, οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η διατήρηση της ακεραιότητάς τους είναι το κλειδί για την εσωτερική γαλήνη.

3# Να ξέρεις πότε να μιλήσεις και πότε όχι

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πότε πρέπει να είναι διεκδικητικοί και δεν φοβούνται να μιλήσουν. Αλλά αναγνωρίζουν επίσης ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να… αγνοούμε κάποιον που χρησιμοποιεί ύπουλα σχόλια απλώς για να τραβήξει την προσοχή. Δεν αισθάνονται ότι πρέπει να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο και δεν ενδιαφέρονται να μαλώσουν μόνο για αυτό. Αλλά δεν φοβούνται να επιπλήξουν κάποιον για τη συμπεριφορά του. Δεσμευτείτε να χρησιμοποιήσετε την άμεση επικοινωνία, αν αποφασίσετε να κάνετε μια κίνηση. Πες αυτό που πιστεύεις και άσε τον άλλο να πει την δική του άποψη. Στη συνέχεια, θα εστιάσετε την προσοχή σας εκεί που πρέπει – σε θετικούς ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =