αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι για να ανεβάσεις το ηθικό σου όταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα

Τρεις τρόποι για να ανεβάσεις το ηθικό σου όταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα

Ο Elon Musk είναι αμφίβολα το business πρόσωπο των ημερών. Μετά την ιστορική εκτόξευση της SpaceX, πριν λίγα 24ωρα. Η εκτόξευση αυτή, δεν είναι μόνο μια τεχνολογική νίκη. Είναι και μια νίκη της επιμονής. Ο Elon Musk έχει αμφισβητηθεί έντονα κατά την διάρκεια της διαδρομής του. Αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να διαψεύδει τους επικριτές του και να φτάνει σε σπουδαία επιτεύγματα.

Βέβαια η αμφισβήτηση δεν είναι κάτι που προέκυψε μόνο στην περίπτωση του Elon Musk. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες, αμφισβητήθηκαν έντονα- ειδικά στα πρώτα τους βήματα. Αλλά αντί να τα παρατήσουν, κατάφεραν να πάρουν την απαιτούμενη ώθηση και να φτάσουν ακόμα και σε στόχους που έμοιαζαν «άπιαστοι».

Τι μπορείς να κάνεις όμως όταν βλέπεις τους πάντες… να σε αμφισβητούν; Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο και παραθέτει 3 τρόπους για να ανεβάσεις το ηθικό σου όταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα.

1# «Όπλισε» τον εαυτό σου με θετικότητα. Διάβασε βιβλία, παρακολούθησε online μαθήματα, πήγαινε σε networking συναντήσεις ή κάνε άλλες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο θετικός, να πιστέψεις περισσότερο στις δυνάμεις σου, και παράλληλα θα μάθεις συγκεκριμένους τρόπους για να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης αποδέξου όσο πιο γρήγορα γίνεται ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τις απόψεις όλων των ανθρώπων γύρω σου- ο καθένας έχει την οπτική του, και εσύ την δική σου. Και κάτι ακόμα: Να θυμάστε ότι ο κύκλος σας δεν περιορίζεται σε αυτούς που γνωρίζετε προσωπικά. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά φόρουμ και άλλες ιντερνετικές πλατφόρμες έτσι ώστε να χτίσεις ένα νέο δίκτυο ανθρώπων γύρω σου.

2# Χρήσιμα μαθήματα από τις αποτυχίες. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν αποτυχίες, πριν φτάσουν στους μεγάλους στόχους τους. Ναι, και ο Elon Musk που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Μπορεί τώρα όλοι να του δίνουν συγχαρητήρια, ωστόσο η SpaceX… διάλυσε πολλούς διαστημικούς πυραύλους μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που ήθελε.

3# Κοντρόλαρε την εσωτερική κριτική. Ναι είναι δύσκολο να χειριστείς την κριτική που προέρχεται από άλλους. Αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις την κριτική και τις αμφιβολίες που έρχονται από μέσα σου. Προσπάθησε να δεις καθαρά της δυνατότητες σου, εστίασε στις «μικρές νίκες» που πετυχαίνεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, και μην αφήνεις τις αμφιβολίες να σε κρατούν σε μια αδράνεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =