αρχικηVIRALΤρεις τροφές που σε κάνουν να νιώθεις… κουρασμένος

Τρεις τροφές που σε κάνουν να νιώθεις… κουρασμένος

Κάποιες τροφές μας χαρίζουν ενέργεια και άλλες μας τη… ρουφάνε χωρίς έλεος.

Λευκό ψωμί και αρτοποιήματα
Οι τροφές από επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι συνήθως έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα περισσότερο από τις υπόλοιπες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση ενέργειας, η οποία στη συνέχεια πέφτει και απότομα, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κατάκοποι. Μια καλύτερη επιλογή είναι το ψωμί σας να είναι ολικής άλεσης και να προτιμάτε μισό ψωμάκι τη φορά, με λίγη πρωτεΐνη (π.χ. αυγό, φυτικό βούτυρο, τυρί) μαζί με 1 φρούτο.

Πατατάκια 
Τα περισσότερα τραγανά σνακ και πατατάκια περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κακά λιπαρά και πολύ αλάτι. Όταν οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγεται ένα άγευστο και πιθανόν επικίνδυνο υποπροϊόν, η ακρυλαμίδη. Ταυτόχρονα, οι λιπαρές τροφές φαίνεται πως συνδέονται με μεγαλύτερα επίπεδα νύστας. Αντί για πατατάκια, λοιπόν, προτιμήστε κάτι ακόμη πιο τραγανό και υγιεινό, όπως ξηρούς καρπούς.

Επεξεργασμένα δημητριακά
Τα περισσότερα δημητριακά περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης, σιροπιού φρουκτόζης κ.ο.κ., ενώ ταυτόχρονα τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, καθώς η μερίδα μας πάντα ξεπερνάει την κανονική, πολλές φορές και 2 ή 3 φορές, φορτώνοντας τον οργανισμό μας με ζάχαρη. Η ζάχαρη, όπως ίσως ξέρετε, συνδέεται με τη χρόνια κούραση. Προτιμήστε αντί για επεξεργασμένα δημητριακά, βρόμη χωρίς ζάχαρη, η οποία χωνεύεται πιο αργά και σας κάνει καλό, χωρίς να προκαλεί κούραση.

Πηγή: clickatlife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =