αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις «τοξικές» συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την επιχειρηματική επιτυχία

Τρεις «τοξικές» συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την επιχειρηματική επιτυχία

Δεν χρειάζεται να έχεις απαραίτητα κάποιο έμφυτο ταλέντο για να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Όπως λένε πολλοί, πετυχημένος επιχειρηματίες γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Και είναι δεδομένο, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βλέπουμε να φτάνουν στην κορυφή, έχουν δομήσει έναν τρόπο ζωής που τους βοηθά να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τώρα θα δούμε 3 «τοξικές» συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την επιχειρηματική επιτυχία. Αν έχεις κάποια από αυτές στην καθημερινότητα σου μάλλον πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να εξελιχθείς.

1# Τελειομανία

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Ενώ η τελειομανία μπορεί να παρουσιάζεται συχνά ως κάτι θετικό, έχει και πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Είναι το στοιχείο εκείνο που μπορεί να σε κρατήσει αδρανή. Όπως έχει πει και ο Mark Zuckerberg, δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις για να ξεκινήσεις. Αρκεί να ξεκινήσεις. Ούτε ο ίδιος γνώριζε το πως να διαχειρίζεται μια μεγάλη εταιρία, όταν ξεκίναγε το Facebook το 2004.

2# Αναβλητικότητα

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «συνδέεται» με την τελειομανία. Αν περιμένεις πάντα την «τέλεια στιγμή» ή την «τέλεια ιδέα» ή το «τέλειο μπάτζετ», μάλλον δεν θα ξεκινήσεις ποτέ κάποιο δικό σου project. Η «τέλεια στιγμή» είναι πάντα τώρα. Αρκεί να έχεις μια ιδέα και να χτίσεις ένα σοβαρό business plan. Δεν σου εξασφαλίζουν φυσικά την επιτυχία. Αλλά αν δεν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι έχεις ήδη χάσει.

3# Λάθος άνθρωποι γύρω σου

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είναι αυτοί που μπορούν να μας ωθήσουν προς την επιτυχία ή να μας κρατήσουν πίσω. Φρόντισε να έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ζωής σου μη διστάσεις να βγάλεις από τον κύκλο σου κάποια άτομα που πλέον δεν ταιριάζουν με τον δικό σου τρόπο σκέψης και τους στόχους που έχεις. Το ότι έκανες παρέα με κάποιον στο λύκειο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι συνεχώς μαζί και στα 30.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =