αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις συνηθισμένες ερωτήσεις- παγίδες σε job interviews και τι πρέπει να απαντήσεις

Τρεις συνηθισμένες ερωτήσεις- παγίδες σε job interviews και τι πρέπει να απαντήσεις

Αν έχεις πάει σε μερικές συνεντεύξεις για δουλειά, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι η τακτική από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως παρόμοια. Σχεδόν ίδιες συζητήσεις, σχεδόν ίδιες ερωτήσεις. Κάπως έτσι, βάζοντας κάτω τα δεδομένα, μπορείς και εσύ να φτιάξεις την δική σου τακτική, έτσι ώστε να… αποφύγεις τις παγίδες.

Κάποιες ερωτήσεις είναι πολύ συνηθισμένες στις job interviews. Το It’s Possible συνέλεξε 3 από αυτές. Και το σημαντικότερο: Έχουμε και τις κατάλληλες απαντήσεις που πρέπει να δώσεις στην κάθε μια.

1# Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας;

Ναι, συνήθως αυτή είναι η ερώτηση, με την οποία ξεκινά μια συνέντευξη. Μια φαινομενικά απλή ερώτηση, στην οποία όμως αρκετοί πιάνονται απροετοίμαστοι. Εδώ δεν χρειάζεται να πεις την ιστορία… ολόκληρης της ζωής σου. Εστίασε σε μερικά βασικά σημεία, τα οποία πιστεύεις ότι θα έπρεπε να ξέρει ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου. Και φυσικά μίλα για τις εμπειρίες που έχεις και σε κάνουν κατάλληλο για την θέση.

2# Τι γνωρίζετε για την εταιρία;

Αν απαντήσεις «τίποτα», μάλλον δεν θα είναι μια σωστή κίνηση. Πλέον, όλες οι εταιρίες έχουν sites. Έτσι, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις μια επιχείρηση από πριν, μπορείς να ανατρέξεις εκεί και συγκεκριμένα στο πεδίο About. Δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες απαραίτητα- απλά να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για την εταιρία. Στη συνέχεια, μπορείς να βάλεις και τη δική σου γνώμη στη συζήτηση. Για παράδειγμα: «Πιστεύω ότι θα ταίριαζαν στην αποστολή της εταιρίας γιατί…».

3# Ποια είναι η αδυναμία σας;

Μια ακόμα ερώτηση- παγίδα. Ο άνθρωπος που σου παίρνει συνέντευξη θέλει να δει την ειλικρίνια σου και να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα για τα skills σου. Το να απαντήσεις «δεν τηρώ κανένα deadline», δεν είναι μια καλή απάντηση. Επίσης, το να πεις «Καμία, είμαι σε όλα τέλειος!», πάλι δεν είναι σωστή επιλογή. Το καλύτερο είναι να εστιάσεις σε ένα δευτερεύον πράγμα που θέλεις να βελτιώσεις. Π.χ. μπορείς να πεις ότι δεν είσαι καλός στις δημόσιες ομιλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − three =