αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνο άτομο

Τρεις συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνο άτομο

Για να πετύχετε καλά αποτελέσματα στην καριέρα σας, χρειάζεστε ένα εύστροφο μυαλό που να αντιδρά στα προβλήματα γρηγορότερα- και πρέπει να είστε ικανοί να καταλαβαίνετε οτιδήποτε δεν λειτουργεί. Εν ολίγοις, η ικανότητά σας να πετύχετε συχνά καθορίζεται από το πόσο έξυπνοι είστε.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Medium, διαβάσαμε 3 συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνο. Ο αρθρογράφος τις έχει ήδη δοκιμάσει.

1. Όχι ψυχαγωγία σε οθόνες… με τις ώρες

«Συνήθως παρακολουθώ YouTube μόνο για περίπου 1 ώρα το πολύ και χρησιμοποιώ το Instagram μόνο για τη δημιουργία περιεχομένου. Σε αντίθεση με το 95% των ανθρώπων που συναντώ, δεν παρακολουθώ TikTok, Netflix και άλλα είδη ψυχαγωγίας.

Κάθε φορά που συναντώ φίλους, περισσότερα από 2 άτομα μιλούν για νέες τάσεις, νέες σειρές και νέα αστεία. Ποτέ δεν καταλαβαίνω πραγματικά για τι πράγμα μιλάνε. Στην αρχή, ένιωσα σαν ένα μη ενημερωμένο άτομο, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι αυτά τα περιεχόμενα είναι ως επί το πλείστον σκουπίδια ούτως ή άλλως.

Η ψυχαγωγία δεν δείχνει ην πραγματικότητα και όποιος την παρακολουθεί πολύ, αλλάζει την αντίληψή του για τον κόσμο. Η αδερφή μου, που βλέπει πάρα πολύ K-dramas, πιστεύει ότι όταν αγαπάς κάποιον, πάντα θα σε αγαπάει. Οι φίλοι μου, που παρακολουθούν υπερβολικά το YouTube, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν μια εύκολη μέθοδο για χρήματα. Ο γείτονάς μου, που παρακολουθεί πάρα πολύ TikTok, εκλιπαρεί τον γονιό του να του αγοράσει ένα νέο iPhone.

Νιώθω ανακουφισμένος. Η μη υπερβολική παρακολούθηση αυτών των περιεχομένων κάνει τη ζωή μου πιο απλή. Δεν έχω τίποτα στο μυαλό μου παρά μόνο αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό. Βλέπω τον κόσμο όσο πιο αληθινό μπορώ, και αυτό κάνει τη νοοτροπία μου πιο υγιή» λέει ο Yuan VK που υπογράφει το άρθρο.

2. Άσκηση

«Ξεκίνησα να ασκούμαι με συνέπεια πριν από περίπου 2 χρόνια.

Τον πρώτο μου χρόνο, παραλίγο να τα παρατήσω γιατί δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα (χτίσιμο μυών). Όμως, συνέχισα να ασκούμαι καθώς είδα τα οφέλη για τη νοημοσύνη μου.

Το απέδειξα στον εαυτό μου: Οποτε αθλούμαι, το μυαλό μου είναι πιο καθαρό. Μου δίνει ντοπαμίνη, η οποία με κάνει χαρούμενο και πιο συγκεντρωμένο.

Παρεμπιπτόντως, δεν σηκώνω εκατοντάδες κιλά. Απλώς ασκούμαι στο σπίτι, κάνοντας push-ups, squats και pull-ups για 45 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε και εσείς», λέει.

3. Μείνε σιωπηλός

Το έχουμε ξανά πει. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δεν εστιάζουν μόνο στο να μιλήσουν. Αλλά ακούνε επίσης. Οταν σιωπούμε και παρατηρούμε, αποκτάμε νέες πληροφορίες και γινόμαστε εξυπνότεροι.

Ρίξτε μια ματιά σε ήσυχους ανθρώπους στο περιβάλλον σας. Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν νοημοσύνη άνω του μέσου όρου.

Συνήθως είναι σιωπηλοί, αλλά αν ζητήσετε τη γνώμη τους, μπορούν να σας δώσουν ουσιαστικές συμβουλές.

Δεν λέμε να γίνεις εσωστρεφής, αλλά να αλλάξεις την εστίαση από την ομιλία στην ακρόαση. Μιλήστε μόνο αν είναι απαραίτητο. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να πείτε, απλά μείνετε ήσυχοι. Παρακολουθήστε, ακούστε και παρατηρήστε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 14 =