αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις συμβουλές για να «τρέξεις» ένα project παράλληλα με την καθημερινή δουλειά σου, χωρίς… να εξοντωθείς

Τρεις συμβουλές για να «τρέξεις» ένα project παράλληλα με την καθημερινή δουλειά σου, χωρίς… να εξοντωθείς

Είναι μια επιλογή στην οποία πάνε αρκετοί νέοι: Ξεκινούν ένα δικό τους project, ενώ παράλληλα κρατούν την καθημερινή δουλειά τους. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο γίνεται μια πιο ομαλή μετάβαση, από την θέση του υπαλλήλου, προς τον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ενώ μειώνεται και το οικονομικό ρίσκο, αφού αν το project δεν πετύχει, απλά μένεις στην καθημερινή δουλειά σου, την οποία έχεις κρατήσει.

Ωστόσο, όπως έχουμε ξανά πει, αυτός δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Αφού είναι δεδομένο ότι θα εργάζεσαι συνολικά πολλές ώρες. Ενώ πολλές φορές θα είναι δύσκολο να εστιάσεις στο δικό σου project, καθώς θα πρέπει να κάνεις πράγματα και για την καθημερινή σου δουλειά. Τώρα θα δούμε 3 συγκεκριμένες συμβουλές, για να επιβιώσεις μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό.

1# Βρες τις ώρες που είσαι παραγωγικός: Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ασχολείσαι κάθε ημέρα με το παράλληλο project σου. Είναι όμως σημαντικό να είσαι παραγωγικός, όταν το κάνεις. Βρες τις ώρες που σου ταιριάζουν. Αν είσαι βραδινός τύπος, αφιέρωσε π.χ. μερικά βράδια την εβδομάδα σε αυτό. Αν λειτουργείς καλύτερα την ημέρα, αφιέρωσε μερικά μεσημέρια ή ημέρες που δεν εργάζεσαι στην κανονική δουλειά σου.

2# Βρες έναν συνεργάτη… με τα ίδια μυαλά: Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου. Ειδικά σε ένα τέτοιο μοντέλο που συζητάμε. Πρέπει να βρεις τουλάχιστον έναν συνεργάτη, ο οποίος θα πιστεύει στο ίδιο όραμα με εσένα. Μαζί θα μπορέσετε να αναπτύξετε το νέο project σας, να συζητάτε για αυτό και να μοιράζεστε απόψεις.

3# Βγες έξω: Εδώ αξίζει να σημειώσουμε δύο βασικά πράγματα. Δεν πρέπει να κλειστείς μέσα σε ένα δωμάτιο για 24 ώρες κάθε ημέρα και να δουλεύεις μπροστά από ένα laptop. Κανόνισε συναντήσεις με φίλους και βγες έξω. Βρες στιγμές για να χαλαρώσεις. Αλλά ακόμα κι αν μια ημέρα σχεδιάζεις να εργαστείς πολλές ώρες, πάλι… μπορείς να βγεις έξω. Επέλεξε να πας με το laptop σου σε ένα cafe ή έναν κοινόχρηστο χώρο, και να εργαστείς από εκεί, έχοντας άλλους ανθρώπους γύρω σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =