αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις συμβουλές για να αναπτύξεις το παράλληλο project σου τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα

Τρεις συμβουλές για να αναπτύξεις το παράλληλο project σου τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα

Όταν εργάζεσαι πάνω σε ένα παράλληλο project -είτε έχεις ως στόχο να σταματήσεις κάποτε την καθημερινή δουλειά σου, είτε απλά θες ένα επιπλέον εισόδημα-, υπάρχει ένα δύσκολο κομμάτι: Πρέπει να βρεις χρόνο, έτσι ώστε να αναπτύξεις το νέο δημιούργημα σου.

Όπως σημειώνει το TheBalance.com, θα πρέπει να δουλέψεις για το project σου τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα. Εκεί θα χτίσεις την τακτική σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα νέα δεδομένα. Εδώ είναι οι 3 απλές κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1- Δημιούργησε περισσότερο χρόνο και γράψε τον στο ημερολόγιο: Πρώτα από όλα, πρέπει να δεις που ξοδεύεις τον χρόνο σου τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια. Απομόνωσε τις μη απαραίτητες δραστηριότητες, βγάλε τες από το πρόγραμμα σου και εκεί τοποθέτησε «ώρες δουλειάς». Δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, να βγαίνεις κάθε βράδυ για ποτό ή να βλέπεις τηλεόραση ατελείωτες ώρες. Όταν καθορίσεις το ποιες ώρες θα αντικαταστήσεις με δουλειά, σημείωσε τες σε ένα ημερολόγιο έτσι ώστε να τις θυμάσαι πάντα.

2- Βρες έναν μέντορα: Για να γίνουν όλα σε λιγότερο χρόνο, πρέπει κάποιους να σου εξηγήσει κάποια βασικά πράγματα πάνω στη δουλειά. Και να σου επισημάνει τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Βρες έναν μέντορα που είναι ειδικός στο πεδίο που δουλεύεις. Ιδανικά, επέλεξε κάποιον που τον γνωρίζεις από πριν.

3- Βρες κάποιον που θα συζητάς μαζί του: Είναι εύκολο να χάσεις το κίνητρο σου για το παράλληλο project σου. Σκέψου να εργάζεσαι για αυτό μόνο μερικές ώρες την εβδομάδα και να έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σορό δυσκολίες. Είναι πιθανό να τα παρατήσεις. Θα φανεί χρήσιμο να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα συζητάς σχετικά με το project σου. Δεν χρειάζεται να είναι συνεργάτης στο ίδιο εγχείρημα. Μπορεί να έχει το δικό του project. Μαζί όμως θα συζητάτε για την πρόοδο σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θα δίνετε feedback ο ένας στον άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 3 =