αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις σοφές φράσεις του Γκάντι που μπορούν να σε κάνουν πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο στη ζωή σου

Τρεις σοφές φράσεις του Γκάντι που μπορούν να σε κάνουν πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο στη ζωή σου

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα.

Πέθανε το 1948. Κατά την διάρκεια της ζωής του είπε αρκετές σοφές φράσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως μαθήματα για τους υπόλοιπους από εμάς. Εδώ είναι 3 τέτοιες φράσεις του Γκάντι.

1# Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο. Εάν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, αυτόματα θα αλλάξει ο τρόπος που νιώθεις και τα όσα νιώθεις, άρα θα αλλάξουν και οι πράξεις σου. Αλλάζοντας τις πράξεις σου, μεταμορφώνεις και τις ανθρώπινες σχέσεις σου με τους άλλους. Το αποτέλεσμα είναι να αλλάξει ο κόσμος σου. Με το να μην αλλάζεις και να περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν, πετυχαίνεις ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό.

2# Κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κακό χωρίς την άδειά μου. Εσύ επιλέγεις πώς θα αντιδράσεις, τι θα πεις, πώς θα το πεις, σε ποιον θα το πεις. Εσύ ελέγχεις τις σκέψεις σου, τις αντιδράσεις σου, τα συναισθήματά σου. Λένε, κανείς δεν μπορεί να σε γονατίσει, αν εσύ ο ίδιος δεν σκύψεις. Όταν αντιληφθείς πως κανένας άλλος εκτός από εσένα δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που νιώθεις, θα δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει.

3# Η ευτυχία έρχεται όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία. Όταν υπάρχει ταύτιση σε όσα σκέφτεσαι και όσα πράττεις, κατακτάς την αυθεντικότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να είσαι κάτι και αυτό το κάτι να το βγάζεις προς τα έξω χωρίς καμουφλάζ, φίλτρα και μιμήσεις. Το να είσαι αληθινός μέσα και έξω, συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω σου, αφού οι άλλοι μπορούν να σε κατανοήσουν ευκολότερα, παρατηρώντας ταύτιση στα όσα λες και όσα κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =