αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις σκληρές αλήθειες με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος, αν ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι

Τρεις σκληρές αλήθειες με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος, αν ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι

Είναι μία συμβουλή που ίσως έχεις ακούσει: «Ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι». Μια συμβουλή που ακούγεται συχνά στο επαγγελματικό κομμάτι- αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

Ενώ αυτή μπορεί να είναι μία επιλογή που θα σε οδηγήσει στον προορισμό που θες, υπάρχουν και τα αρνητικά. H Thrive Global παραθέτει 3 σκληρές αλήθειες με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος αν ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι. Και είναι 3 αλήθειες που μάλλον κανείς δεν θα σου πει.

1# Οι άνθρωποι θα σε κρίνουν

Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι που οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει, γίνεται εύκολο για τους άλλους να σε κρίνουν. Οι άνθρωποι μπορεί να σας κρίνουν σιωπηλά χωρίς να το γνωρίζετε. Ή, μπορεί να είναι ειλικρινείς, λέγοντάς σας πώς δεν εγκρίνουν τις ενέργειές σας, ακόμα κι αν αυτό που κάνετε αφήνει θετικό αντίκτυπο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό το φαινόμενο. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις επειδή ζηλεύουν. Θα τους έκανε να νιώθουν καλύτερα αν σας έβλεπαν να αντιμετωπίζετε αναποδιές. Άλλοι, όπως η οικογένειά σας, μπορεί να ανησυχούν για τις αποφάσεις σας. Εάν δεν είναι μια επιλογή που θα έκαναν οι ίδιοι, μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να καταλάβουν γιατί επιλέγετε να κάνετε κάτι. Με την πάροδο του χρόνου, οι απόψεις των άλλων μπορεί γρήγορα να σε φθείρουν. Αν τους αφήσετε, μπορεί να καταλήξουν να διαβρώσουν τις φιλοδοξίες σας. Έτσι, αντί να αφήνετε τους άλλους να διαλέξουν αυτό που θέλουν για εσάς, επιλέξτε το μόνοι σας. Εάν πιστεύετε ότι οι άλλοι μπορεί να μην υποστηρίξουν την προσπάθειά σας, δεν χρειάζεται να ανακοινώσετε αμέσως τα σχέδιά σας. Μπορείτε να εργαστείτε για τους δικούς σας στόχους σιωπηλά μέχρι να δείτε μερικά σημάδια επιτυχίας.

2# Ίσως δεν θα ταιριάζεις με τους ανθρώπους γύρω σου

Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Κάθε φορά που κάποιος γνωστός σας κάνει κάτι, είτε σας αρέσει είτε όχι, οι αποφάσεις του σας επηρεάζουν. Για παράδειγμα, εάν ο φίλος σας πάρει μια σημαντική απόφαση για τη ζωή σας, όπως να παντρευτεί, πιθανότατα θα σκέφτεστε: «Θα έπρεπε να κάνω κι εγώ το ίδιο;» Εάν κάνετε κάτι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους που γνωρίζετε, θα το προσέξουν.

Όταν κάνετε συνεχώς πράγματα που είναι διαφορετικά από άλλους ανθρώπους ή αποφασίζετε να ξεκινήσετε κάτι που θα σας αλλάξει τη ζωή, μπορεί να σημαίνει ότι θα απομακρύνεστε από τους ανθρώπους με τους οποίους ήσασταν κάποτε κοντά. Η απώλεια φιλιών και σχέσεων είναι επώδυνη. Αισθάνεται ότι κάτι που ήταν πολύτιμο δεν έχει πλέον την ίδια αξία. Ταυτόχρονα, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας όμως. Γίνετε μέλος σε νέες κοινότητες. Περάστε περισσότερο χρόνο με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους με εσάς. Θα δείτε τον εαυτό σας να αναπτύσσεται δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν να γίνετε η καλύτερη version σας, όποιο κι αν είναι αυτή. Μερικές φορές, η απομάκρυνση από κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι καλό. Μας δίνει μια ευκαιρία να κάνουμε χώρο για νέους ανθρώπους.

3# Θα νιώσεις μόνος

Θέλουμε οι άλλοι άνθρωποι να μας αγαπούν, να μας υποστηρίζουν και να μας αποδέχονται όπως είμαστε. Θέλουμε να ξέρουμε ότι τουλάχιστον κάποιος εκεί έξω εκτιμά αυτό που κάνουμε. Αλλά μερικές φορές, η επιθυμία μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία μας να κάνουμε κάτι που θέλουμε. Το να εργάζεσαι για ένα δύσκολο στόχο, μπορεί να είναι ένας μοναχικός δρόμος.

Η επιτυχία είναι μοναχική για αυτόν τον λόγο. Καθώς γίνεστε καλύτεροι σε κάτι, θα παρατηρήσετε ότι πολλοί άνθρωποι φεύγουν απο δίπλα σας. Φαίνεται ότι λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τους αγώνες σας επειδή δεν τους έχουν βιώσει.

Είναι χρήσιμο εδώ να γνωρίζεις ότι εσύ ή τα προβλήματά σου δεν είναι τόσο μοναδικά όσο νομίζεις. Τα έχουν βιώσει και άλλοι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας τρόπος για να ξεπεράσετε τα εμπόδια. Εάν το έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι, μπορείτε επίσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =