αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτό που λέει το ένστικτο σου

Τρεις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτό που λέει το ένστικτο σου

Έχετε βρεθεί ποτέ σε καταστάσεις όπου η λογική δεν μπορεί να σας βοηθήσει; Μπορεί να αισθάνεστε σαν να μην έχετε αρκετό χρόνο ή πληροφορίες για να αναπτύξετε ένα αναλυτικό πλάνο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις καταστάσεις; Εμπιστεύεσαι τα πρώτα σου ένστικτα ή μένεις ακίνητος στη θέση σου;

Αν θέλετε να μάθετε πότε να αφήνετε τα ένστικτα να σας οδηγούν και πότε να είστε πιο εγκεφαλικοί, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τα ένστικτα, είτε θα σας ειδοποιήσουν να είστε προσεκτικοί είτε θα επιβεβαιώσουν τις επιλογές που θέλετε να κάνετε.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του power of positivity, παρουσιάζονται 3 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτό που λέει το ένστικτο σου.

1. Εμπιστευτείτε τα ένστικτα σας όταν σχηματίζετε τις πρώτες εντυπώσεις

Σε περιπτώσεις όπου μόλις γνωρίσατε κάποιον, δεν θα έχετε αρκετά δεδομένα για να σχηματίσετε γνώμη για το άτομο με ακρίβεια. Αξίζει να τον ξαναδείς; Θα ήταν προς όφελός σας να ξοδέψετε πόρους προσπαθώντας να οικοδομήσετε μια σχέση μαζί τος; Πώς ακριβώς πρέπει να προσεγγίσετε την κατάσταση;

Στις σχέσεις, ειδικά στις νέες, θα πρέπει να στηρίζεστε στα ένστικτα που σας καθοδηγούν. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λογική για να αναλύσουν εάν θα επιδιώξουν μια σχέση με κάποιον νέο, μπορεί να χρησιμοποιήσουν λανθασμένους συλλογισμούς. Συχνά οι άνθρωποι τείνουν να αποστασιοποιούνται από τους νέους ανθρώπους που συναντούν. Δεν θέλουν να ρισκάρουν να επενδύσουν πόρους εάν δεν είναι εγγυημένο ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι προαισθήσεις θα σας καθοδηγήσουν σε αυτές τις καταστάσεις. Μην στηρίζεστε στη λογική. Αντίθετα, ακούστε τα συναισθήματά σας. Αν κάποιος που μόλις γνωρίσατε σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, παρόλο που τον επαινούν οι κοινοί φίλοι, είναι καλύτερα να κάνετε πίσω. Η λογική σας μπορεί να σας πει να συνεχίσετε μια σχέση επειδή έχετε ακούσει πολλά καλά λόγια για τον άλλο. Αλλά αυτό δεν θα πάει καλά. Το ένστικτό σας ξέρει καλύτερα. Δεν έχετε αρκετές πληροφορίες για να αποφασίσετε ορθολογικά, επομένως δεν υπάρχει άλλο εργαλείο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εκτός από τα ένστικτα.

2. Εμπιστευτείτε τα ένστικτα σας όταν χρειάζεστε επιβεβαίωση

Μερικές φορές, έχετε αρκετά δεδομένα στα χέρια σας για να πάρετε μια λογική απόφαση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε σίγουροι για την εγκυρότητα αυτού που αποφασίσατε.

Το άγχος που προκαλείται από το να μην είσαι 100% σίγουρος, μπορεί ακόμη και να σε κάνει να πάρεις πίσω στην απόφασή σου. Μπορεί να σε κάνει να χρονοτριβείς, να σε πιέσει πολύ. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις στις οποίες καμία λογική δεν θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να βασιστείτε στα ένστικτα για να σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε.

Ο εγκέφαλος καταγράφει όλα όσα έχετε κάνει ποτέ. Υποσυνείδητα, έχετε σημαντική εμπειρία. Αλλά δεν γνωρίζετε αυτή τη γνώση. Με βάση τα γεγονότα που έχουν συμβεί, ο εγκέφαλός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει στο καλύτερο δυνατό σχέδιο.

3. Όταν πρέπει να πάρετε γρήγορες αποφάσεις, βασιστείτε στα ένστικτα σας

Tα ένστικτα δεν πρέπει να αποτελούν το θεμέλιο για τη λήψη αποφάσεων, σε περιπτώσεις στις οποίες έχετε χρόνο να αποφασίσετε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μερικές φορές δεν έχετε αυτόν τον χρόνο. Δεν μπορείτε να κάθεστε με τις ώρες για να δημιουργήσετε την τέλεια πορεία δράσης. Το καλύτερο θα ήταν να αποφασίσατε επί τόπου. Έχετε στην καλύτερη περίπτωση λίγα λεπτά και στη χειρότερη μερικά δευτερόλεπτα. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Η έρευνα αποδεικνύει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να βασίζετε τις αποφάσεις σας στη διαίσθηση. Εάν βρίσκεστε σε άμεσο κίνδυνο για παράδειγμα, είναι άχρηστο να προσπαθήσετε να σκεφτείτε το δρόμο σας για να βγείτε από αυτόν τον κίνδυνο. Θυμήσου και το άρθρο: «Πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα», λέει ο Grant Cardone. Και ο «κανόνας του 70%» που μπορείς να εφαρμόσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seventeen =