αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις μύθοι σχετικά με τα χρήματα, που σε αποτρέπουν από το να ξεκινήσεις το δικό σου project

Τρεις μύθοι σχετικά με τα χρήματα, που σε αποτρέπουν από το να ξεκινήσεις το δικό σου project

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μένουν σε μια δουλειά με ωράριο 9-5, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει, είναι τα χρήματα. Έχουν έναν σταθερό μισθό και έχουν δομήσει όλη τη ζωή και την καθημερινότητα τους γύρω από αυτό. Βέβαια, στην Ελλάδα της κρίσης είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να βρεις μια θέση εργασίας. Ακόμα πιο δύσκολο να βρεις μια θέση με καλό μισθό.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι είσαι από αυτούς που έχουν μια δουλειά, με μετριο-καλή αμοιβή. Ακόμα κι έτσι, αξίζει να κάνεις κάποια στιγμή το βήμα, και να δημιουργήσεις το δικό σου project. Έτσι ώστε να αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο. Το Thrive Global παραθέτει τους 3 μύθους σχετικά με τα χρήματα, που σε κρατούν πίσω.

Μύθος Νο1: Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά για εμένα
Τα χρήματα είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Μπορείς να απαντήσεις εύκολα στο με πόσα χρήματα τον μήνα θα ήσουν χαρούμενος; Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό. Γιατί πολύ απλά, όσο το «πορτοφόλι» μας γίνεται πιο μεγάλο, συνήθως δημιουργούμε νέες ανάγκες για τον εαυτό μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τις οποίες πριν δεν είχαμε. Έρευνες έχουν δείξει, ότι από ένα σημείο και πάνω, τα χρήματα δεν σε κάνουν πιο χαρούμενο. Απλά καλύπτεις όλο και περισσότερες ανάγκες. Άρα λοιπόν, δεν χρειάζεσαι στην πραγματικότητα τόσα χρήματα όσα νομίζεις.

Μύθος Νο2: Ο μόνος τρόπος για να βγάλω λεφτά είναι η full time δουλειά μου
Αυτή είναι μια άποψη που έχουν πολλοί άνθρωποι. Πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν ένα καλό εισόδημα, είναι η full time δουλειά που έχουν, η οποία δεν τους αρέσει κιόλας. Είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων που άφησαν την καθημερινή δουλειά τους, ανέπτυξαν το δικό τους project και τελικά έφτασαν να βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από πριν. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Steve Jobs, ο μόνος τρόπος για να κάνεις καλή δουλειά, είναι να αγαπάς τη δουλειά σου.

Μύθος Νο3: Το να δουλεύω για τον εαυτό μου είναι ρισκαδόρικο (και με λιγότερα χρήματα)
Ναι πολλές καινοτόμες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Παρόλο που αυτό είναι μια πραγματικότητα, από την άλλη θα πρέπει να δούμε ότι πολλοί επιχειρηματίες ξεκινούν από το μηδέν, και καταφέρνουν να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία. Επίσης, όταν έχεις μια δική σου εταιρία, μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις που εσύ θέλεις. Οι τακτικές που θα ακολουθήσεις θα είναι αυτές που ταιριάζουν σε εσένα. Μάλιστα, αν καταφέρεις να έχεις και περισσότερες από μια πηγές εισοδήματος, τότε το ρίσκο περιορίζεται σημαντικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 6 =