αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις λόγοι για τους οποίους το παράλληλο project σου δεν εξελίσσεται σε μια full-time δουλειά

Τρεις λόγοι για τους οποίους το παράλληλο project σου δεν εξελίσσεται σε μια full-time δουλειά

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό το μοντέλο εδώ στο It’s Possible: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας ξεκινούν το δικό τους project, παράλληλα με την πρωινή δουλειά τους. Με στόχο φυσικά να αναπτύξουν το δημιούργημα τους και κάποια στιγμή να μεταπηδήσουν πλήρως σε αυτό. Να γίνει, δηλαδή, αυτή η κανονική δουλειά τους.

Και ενώ αυτό το μοντέλο έχει αρκετά θετικά τα οποία έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα άρθρα, ίσως βρεθείς μπροστά σε ένα μεγάλο ερωτηματικό: Τι γίνεται όταν το project σου «ζορίζεται» και δεν μπορεί να γίνει η full-time δουλειά σου; Τι φταίει; Ναι, εσύ έκανες την προσπάθεια σου για μήνες ή χρόνια, αλλά δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το αμερικανικό Entrepreneur.com προσπαθεί να βάλει τα δεδομένα σε μια τάξη, και παραθέτει 3 λόγους για τους οποίους το project σου αδυνατεί αν γίνει η full-time ασχολία σου.

1# Δεν είσαι expert σε κάτι. Το ότι ξεκινάς ένα ή περισσότερα παράλληλα projects, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιο από αυτά θα σε οδηγήσει στην «εκτόξευση» απαραίτητα. Είναι άλλο πράγμα το ‘κάνω μια δραστηριότητα παράλληλα με την πρωινή δουλειά μου’, και άλλο πράγμα το ‘να χτίσω μια επιχείρηση πάνω σε αυτή την δραστηριότητα’. Πρέπει να είσαι πολύ καλός σε κάτι, για να μπορέσει αυτό να αναπτυχθεί πολύ και να σου φέρει μεγάλα έσοδα. Μια καλή επιλογή εδώ, είναι να επικεντρωθείς μόνο σε ένα project, και όχι να «πιάνεις και να αφήνεις» διάφορα projects κατά καιρούς.

2# Δεν σε έχει ανάγκη η αγορά. ΟΚ, δεν χρειάζεται να έχεις έτοιμο ένα business plan 100 σελίδων από την πρώτη ημέρα. Πρέπει να ξέρεις όμως τι κάνεις, γιατί το κάνεις, ποιος είναι ο στόχος σου, και ποιο είναι το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Σε συνδυασμό με τα tasks που «τρέχεις» τώρα, πάντα έχε το βλέμμα σου και στο μέλλον. Έχε ένα πλάνο για το πως θα αναπτυχθείς. Ακόμα κι αν αυτό το πλάνο χρειαστεί να αλλάξει στην πορεία.

3# Κάνεις «μικρές» δουλειές. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για να αναπτυχθείς πολύ, πρέπει να καταφέρεις να κλείσεις μεγάλες δουλειές, και να έχεις μεγάλα έσοδα. Αν δεν το έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, ίσως δεν έχεις ακόμα δημιουργήσει τα κατάλληλα επιχειρησιακά συστήματα έτσι ώστε να αναλάβεις μεγάλους πελάτες. Μπορεί επίσης να μην προσεγγίζεις κάποιους μεγάλους πελάτες γιατί φοβάσαι την απόρριψη. Άσε πίσω τους όποιους ενδοιασμούς, προσπάθησε να κλείσεις μεγάλα deals, μη φοβάσαι την απόρριψη, και το βασικότερο: Μη φοβάσαι να αναλάβεις μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 17 =