αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανεβάσεις τα στάνταρ σου

Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανεβάσεις τα στάνταρ σου

Όλοι έχουμε τα δικά μας στάνταρ. Στα επαγγελματικά, στις προσωπικές σχέσεις ή στην γενικότερη ανάπτυξη μας. Και δεν είναι μυστικό: Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή, έχουν συνήθως υψηλά στάνταρ. Βάζουν ψηλά τον πήχη εξ αρχής. Έχουν μεγάλους στόχους. Και δουλεύουν σκληρά για να τους πετύχουν.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 3 λόγους για τους οποίους πρέπει να ανεβάσεις τα στάνταρ σου. Και φυσικά πρέπει να είναι πάντα προσαρμοσμένα σε αυτά που θες εσύ.

1# Μην είσαι μαθητής του «C». Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε το ελάχιστον δυνατό για να πετύχουμε έναν στόχο. Αν λοιπόν είσαι π.χ. μαθητής, και ο στόχος σου είναι να έχεις βαθμούς στο επίπεδο του «C», τότε θα κάνεις προσπάθεια για να φτάσεις μέχρι εκεί- αλλά ακόμα κι αν τα καταφέρεις πάλι θα είσαι σε χαμηλό επίπεδο. Βάλε από την αρχή στόχο το «Α» ή το «Β». Και αυτομάτως θα μπεις σε μια λογική να προσπαθήσεις περισσότερο.

2# Η εξέλιξη είναι πιο σημαντική από τα αποτελέσματα. Πολλές φορές εστιάζουμε στα αποτελέσματα, και θεωρούμε ότι αν δεν φτάσουμε στον στόχο μας, έχουμε αποτύχει. Συχνά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αφού σε όλη την διαδρομή μέχρι τον μεγάλο στόχο έχεις καταφέρει να εξελιχθείς- δεν είσαι ο ίδιος που ήσουν όταν ξεκίναγες. Έτσι ακόμα κι αν δεν φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου, θα έχεις αποκομίσει σημαντικά οφέλη. Μπορεί να ξεκινήσεις μια δίαιτα και να θέλεις να χάσεις 30 κιλά, αλλά αν στο τέλος δεν φτάσεις σε αυτό τον στόχο και έχεις χάσει 25 κιλά, πάλι θα είσαι κερδισμένος.

3# Το «γιατί» να είναι δικό σου. Μην βάζεις στάνταρ ανάλογα με αυτά που έχουν οι άλλοι γύρω σου. Πρέπει να βρεις το δικό σου «γιατί». Τους λόγους που θέτεις έναν μεγάλο στόχο. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που βλέπουμε σήμερα στον κόσμο, είχαν από την αρχή ένα μεγάλο όραμα. Και εργάστηκαν σκληρά για αυτό, ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι διαφωνούσαν μαζί τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =