αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να γράφεις τις ιδέες σου

Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να γράφεις τις ιδέες σου

Ζούμε σε μια γρήγορη εποχή. Δεν υπάρχει σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια. Το inbox του email μας γεμίζει πιο γρήγορα… από ότι χρειάζεται για να γεμίσεις ένα φλιτζάνι καφέ. Και κάπου εκεί έρχονται οι ιδέες. Αλλά πρόσεξε: Οι ιδέες που σκέφτεσαι μπορούν να χαθούν πολύ εύκολα μέσα σε αυτή την αχανή καθημερινότητα. Πριν καν προλάβεις να τις επεξεργαστείς. Εδώ είναι λοιπόν 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να γράφεις τις ιδέες σου σε ένα χαρτί. ‘Η έστω σε ένα Word.

1# Τις θυμάσαι. Το πρακτικό κομμάτι. Αν γράφεις τις ιδέες σου θα τις θυμάσαι. Θα έχεις έτοιμη την λίστα, και μόλις υπάρξει χρόνος θα μπορέσεις να επεξεργαστείς τις ιδέες που έχεις καταγράψει. Με σκοπό φυσικά να κάνεις κάποια ή κάποιες από αυτές πραγματικότητα.

2# Εστίαση. Τα μυαλά μας δεν είναι σαν υπολογιστές με τεράστιους σκληρούς δίσκους που μπορούν να αποθηκεύσουν όλες τις πληροφορίες από κάθε meeting και κάθε πάρτι γενεθλίων. Μέσα σε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνεις κάθε ημέρα, είναι σημαντικό να εστιάσεις σε αυτές που είναι σημαντικές. Μια λίστα λοιπόν με ιδέες, θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος εκεί που πρέπει.

3# Κίνητρο. Δεν αρκεί μόνο να γράψεις μια ιδέα. Μετά πρέπει να γράψεις και το πλάνο. Πως θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο. Και ποιο θα είναι το τελικό «έπαθλο». Θες ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και αυτό θα σου δώσει το κίνητρο για να φτάσεις ως το τέλος του δρόμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − three =