αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις λόγοι για τους οποίους ο Jeff Bezos είναι παραγωγικός κάθε ημέρα

Τρεις λόγοι για τους οποίους ο Jeff Bezos είναι παραγωγικός κάθε ημέρα

Και πως είναι, άραγε, να τρέχεις έναν κολοσσό όπως η Amazon; Και παράλληλα να θες να στείλεις ανθρώπους στο διάστημα με την Blue Origin. Όλα αυτά ενώ είσαι ιδιοκτήτης και της Washington Post. Ναι, μιλάμε για τον Jeff Bezos. Και επειδή, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, πρόκειται για έναν «μαραθώνιο», το ερώτημα είναι πως καταφέρνουν τέτοιοι άνθρωποι να είναι παραγωγικοί κάθε ημέρα.

Το αμερικανικό Inc.com δίνει μερικές απαντήσεις. Παραθέτει 3 λόγους για τους οποίους ο δισεκατομμυριούχος Bezos είναι τόσο παραγωγικός. Και όπως θα δεις, πρόκειται για μερικές συνήθειες που μπορείς να «αντιγράψεις».

1# Κοιμάται αρκετά. Μελέτες έχουν δείξει εδώ και χρόνια ότι ο καλός ύπνος μας βοηθά να σκεφτόμαστε καθαρά, να θυμόμαστε πληροφορίες και να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις. Ο Bezos τα γνωρίζει αυτά. Και δίνει σημασία στον καλό ύπνο. Ο ίδιος φροντίζει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. «Σκέφτομαι καλύτερα, έχω περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση» έχει δηλώσει ο Mr Amazon, παραθέτοντας μόνο μερικά από τα οφέλη του καλού ύπνου.

2# Δεν προγραμματίζει meetings πριν τις 10 το πρωί. Σε αντίθεση με άλλους διάσημους businessmen, ο Bezos δεν ξυπνά νωρίς με σκοπό να πέσει… με τα μούτρα στη δουλειά. Αντίθετα, περνά τα πρωινά του διαβάζοντας εφημερίδα, πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ και τρώγοντας πρωινό με τα παιδιά του. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν σπατάλη χρόνου, αλλά ο Bezos προετοιμάζεται καλύτερα έτσι για την ημέρα.

Στο ξεκίνημα της ημέρας του ασχολείται με «μικροπράγματα» που δεν έχουν καμία σχέση με την δουλειά του. Ο ιδρυτής της Amazon έχει πει ότι ο χρόνος για ξεκούραση και επαναφόρτιση, τον βοηθά να λαμβάνει αποφάσεις υψηλής ποιότητας και να ανεβάζει την απόδοση του στη συνέχεια του 24ωρου.

«Για αυτό τον λόγο προγραμματίζω το πρώτο meeting της ημέρας στις 10 π.μ.» εξηγεί.

3# Λαμβάνει λίγες αποφάσεις μέσα στην ημέρα. «Αν έχω τρεις καλές αποφάσεις την ημέρα, αυτό είναι αρκετό», έχει πει ο Bezos. Δεν ασχολείται με λεπτομέρειες που μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή και να του φάνε χρόνο. Άλλωστε έχει άλλους συνεργάτες για να ασχοληθούν με αυτά. Εκείνος προσπαθεί να ασχολείται μόνο με αυτά που έχουν «μεγάλη σημασία» και να δίνει όλη την ενέργεια και το μυαλό του εκεί. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όταν παίρνουμε πολλές αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα, από ένα σημείο και μετά δεν είμαστε αποδοτικοί και κάνουμε λάθη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 10 =