αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λόγοι για τους οποίους οι Millennials δεν παίρνουν προαγωγή

Τρεις λόγοι για τους οποίους οι Millennials δεν παίρνουν προαγωγή

Ας ξεκινήσουμε από μια παρανόηση που ίσως υπάρχει: Αρκετοί πιστεύουν ότι η προαγωγή μέσα σε μια εταιρία, συμβαίνει ανάλογα με τον χρόνο που βρίσκεσαι στο εκάστοτε εργασιακό περιβάλλον. Όπως σημειώνει το Inc.com, αυτό μάλλον δεν ισχύει. Οι προαγωγές, γίνονται τις περισσότερες φορές με βάση το αντίκτυπο που έχεις εσύ και η δουλειά σου στην εταιρία.

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είσαι σε μια εταιρία, αρκεί να φέρνεις μεγάλα αποτελέσματα. Ο χρόνος μετρά λιγότερο σε μια τέτοια απόφαση. Αν εσύ είσαι αυτός που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, τότε είναι πολύ πιθανό να πάρεις και την θέση που τόσο ήθελες.

Υπάρχουν όμως 3 βασικοί λόγοι, για τους οποίους οι Millennials δεν προάγονται. Δες τους παρακάτω και αν κάνεις κάτι από αυτά τα πράγματα, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τακτική.

1- Πόσο συχνά «παίρνεις το παιχνίδι πάνω σου»; Όταν ένας εργοδότης ή ένας διευθυντής σου δίνει προαγωγή, ταυτόχρονα σου δίνει και μεγαλύτερη ευθύνη. Αν στη συνέχεια κάτι πάει στραβά, εσύ θα έχεις επιπτώσεις. Θέλει να είναι σίγουρος ότι θα βάλει το σωστό άτομο στη σωστή θέση. Για να καταλήξει σε αυτή την επιλογή, θα δει ποιοι έχουν κάνει τις σημαντικές κινήσεις εντός της εταιρίας. Και δεν εννοούμε απλά να «ήσουν στο δωμάτιο» όταν συνέβη κάτι. Άλλα να έχει ενεργή συμμετοχή. Να δημιούργησες ένα μεγάλο project ή να έφερες έναν σημαντικό πελάτη. Αν δεν έχεις κάνει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα πάρεις μάλλον την προαγωγή.

2- Τι στάση είχες μετά την επιτυχία; Το να φέρεις την επιτυχία, είναι ο μισός δρόμος. Ο άλλος μισός είναι η στάση σου μετά από αυτή. Ανέβασες ο ηθικό της ομάδας έτσι ώστε να πάτε ακόμα πιο ψηλά; ‘Η μήπως συμπεριφέρθηκες λάθος ρίχνοντας το ηθικό της ομάδας.

3- Θα καταχραστείς τα προνόμια της ηγεσίας, όταν θα τα έχεις; Κανείς δεν θέλει να κάνει μια προαγωγή, επιλέγοντας ένα άτομο που θα εκμεταλλευτεί με κακό τρόπο τις νέες εξουσίες του. Είναι σημαντικό να είσαι κοντά στους υπόλοιπους συνεργάτες, να μην είσαι αλαζονικός και να μπορείς να δίνεις λύσεις. Αν βγάζεις προς τα έξω μια κακή προσωπικότητα, είναι πολύ πιθανό να μην πάρεις προαγωγή, ακόμα κι αν έχεις τα επαγγελματικά προσόντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 1 =