αρχικηVIRALΤρεις λόγοι για τους οποίους έχεις μόνιμα ακατάστατο σπίτι (και τι μπορείς να κάνεις)

Τρεις λόγοι για τους οποίους έχεις μόνιμα ακατάστατο σπίτι (και τι μπορείς να κάνεις)

Η ψυχολογική ακαταστασία συνδέεται άμεσα με την φυσική ακαταστασία. Όταν μπορείτε να παρατηρήσετε τα υπάρχοντάς σας και να βρείτε ένα μέρος για κάθε ένα από αυτά, τότε με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε την καθημερινότητα και τη ζωή σας. Η τάξη βοηθάει να καθαρίσουμε και να ανανεώσουμε το περιβάλλον μας, και παράλληλα να καθαρίσουμε και να ανανεώσουμε το μυαλό μας. Αν ωστόσο παρατηρείτε πως δεν τα καταφέρνετε, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι 3 πιο συνηθισμένες αιτίες που αυτό συμβαίνει και καταπολεμήστε τις.

Άγχος Η ακαταστασία συχνά είναι αποτέλεσμα άγχους. Κάθε αντικείμενο που μπαίνει στο σπίτι σας, είτε πρόκειται για λογαριασμούς, είτε για λαχανικά, πρέπει να τοποθετηθεί κάπου. Η απόφαση για το πού αυτό το αντικείμενο θα τοποθετηθεί είναι συχνά πηγή άγχους και στρες. Αν δεν ξέρετε αν θα χρειαστείτε ένα αντικείμενο, πού πρέπει να πάει και πώς θα το χρησιμοποιήσετε, ίσως αναβάλετε την απόφαση για άλλη στιγμή (και μετά το ξεχνάτε). Αν αναγνωρίσετε αυτό το άγχος μπορείτε να σπάσετε τον φαύλο κύκλο.

Φόβος αλλαγής Το γεγονός ότι πρέπει να ασχοληθείτε με τα υπάρχοντά σας, σας αναγκάζει να κάνετε αλλαγές, κάτι που φοβίζει αρκετό κόσμο. Όλες οι αλλαγές έχουν ένα μικρό ρίσκο και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι, ακόμα κι αν είναι προς θετική κατεύθυνση. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ακαταστασία αν δεν κάνετε αλλαγές. Επίσης, αν έχετε συνηθίσει την ακαταστασία, ίσως η τάξη σας κάνει να νιώθετε άβολα. Για να σπάσετε τον φαύλο κύκλο πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις με το «Τι θα γινόταν αν…». Για παράδειγμα, «Τι θα γινόταν αν είχα ένα οργανωμένο σπίτι και μπορούσα να καλέσω φίλους;».

Νιώθετε συναισθηματικά φορτισμένοι Αν η σκέψη του να συμμαζέψετε σας φορτίζει συναισθηματικά, δεν είστε οι μόνοι. Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν συναισθηματικά φορτισμένοι από τα πράγματα που έχουν να κάνουν που απλώς δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Φαντάζει πιο εύκολο να ρίξετε τα πράγματα σε ένα «δωμάτιο σαβούρας» και να κλείσετε την πόρτα, απ’ το να σκεφτείτε πώς θα διαχειριστείτε σοβαρά το θέμα της ακαταστασίας. Αν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου άλλου, ακόμα και ενός επαγγελματία. Διαφορετικά «σπάστε» το project σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινήστε να ολοκληρώνεται κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Θα δείτε ότι αν ακολουθήσετε τις παραπάνω τεχνικές θα ξεφορτωθείτε την ακαταστασία μια και καλή.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 7 =