αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν η αναζήτηση εργασίας μοιάζει να έχει «κολλήσει»

Τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν η αναζήτηση εργασίας μοιάζει να έχει «κολλήσει»

Ας δούμε το σκηνικό: Είσαι σε μια φάση αναζήτησης εργασίας. Έχεις στείλει πολλά βιογραφικά, έχεις πάει σε κάποιες συνεντεύξεις, κάνεις σχεδόν καθημερινό ψάξιμο. Αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπάει και εσύ παραμένεις χωρίς δουλειά. Είναι αλήθεια ότι η αναζήτηση εργασίας είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία με «πάνω» και «κάτω». Το θέμα εδώ, είναι τι μπορείς να κάνεις πρακτικά, αν βλέπεις ότι η αναζήτηση σου έχει «κολλήσει» και δεν έχεις χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ναι, ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάποια πράγματα. Έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις την θέση εργασίας που τόσο θέλεις. Τι μπορεί να είναι αυτά; Το It’s Possible σου παραθέτει 3 απλές κινήσεις που θα φανούν χρήσιμες.

1# Update το βιογραφικό

ΟΚ, αν έχεις στείλει το βιογραφικό σου σε 50 εταιρίες και δεν σου έχει απαντήσει καμία, ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγές. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Πρόβαλε τα δυνατά σου σημεία και προσπάθησε να το κάνεις όσο πιο σύντομο και ξεκάθαρο γίνεται. Ίσως χρειαστεί αλλαγή και στον σχεδιασμό του. Ένα επίσης καλό tip, είναι να μην στέλνεις το ίδιο βιογραφικό για κάθε θέση που θες, αλλά να το προσαρμόζεις στην εκάστοτε περίπτωση.

2# Πήγαινε το πιο στοχευμένα

Δεν αρκεί απλά να στέλνεις το βιογραφικό σου σε αγγελίες ή σε γενικά emails εταιριών. Άλλωστε αυτό το κάνουν και πολλοί άλλοι. Αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες σου, πρέπει να το πας πιο στοχευμένα. Βρες τα σωστά άτομα μέσα στις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Και στείλε εκεί το βιογραφικό σου, μαζί με μια σύντομη περιγραφή που θα αναφέρει τους λόγους που θες να εργαστείς στην εταιρία. Τα «σωστά άτομα» μπορείς να τα βρεις και μέσα από τα social media, όπως π.χ. το Linkedin.

3# Ανανέωσε τα social media σου

Το ότι ψάχνεις για εργασία, δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνεις μόνο εσύ στις εκάστοτε εταιρίες. Μπορεί να έρθουν και αυτές σε εσένα. Πολλές έρευνες έχουν δείξει άλλωστε, ότι στην εποχή μας οι HR Managers τσεκάρουν τα social προφίλ των υποψηφίων. Άρα τι πρέπει να κάνεις; Ανανέωσε τα social προφίλ σου, φρόντισε να φαίνονται τα skills και η προυπηρεσία σου και φυσικά κρύψε posts που μπορεί να βλάψουν την εικόνα σου. Και εδώ, εστίασε πρώτα από όλα στο Linkedin.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 13 =