αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση χωρίς να έχεις από πριν τα business skills

Τρεις κινήσεις για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση χωρίς να έχεις από πριν τα business skills

Σκέφτεσαι να «βουτήξεις» σε ένα νέο πεδίο και να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση αλλά θεωρείς ότι δεν έχεις τα business skills που χρειάζονται; Όντως αυτό είναι ένα από τα «φράγματα» που εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσεις ένα νέο business project. Τα καλά νέα είναι τα εξής: Αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί.

Άλλωστε πολλοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που βλέπουμε σήμερα, δεν είναι επιχειρηματικά skills και εμπειρία όταν ξεκίναγαν. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 3 tips για να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση, χωρίς να έχεις business δεξιότητες. Ψυχραιμία λοιπόν. Μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα στην πορεία. Αρκεί να κινηθείς σωστά.

1# Βρες έναν συνιδρυτή με συμπληρωματικές δεξιότητες. Το ότι εσύ δεν έχεις κάποια business skills, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά θα λείψουν από την νέα επιχείρηση σου. Μπορείς να βρεις έναν συνιδρυτή που να έχει τις δεξιότητες που σου λείπουν. Α, και πρέπει να είναι το ίδιο ενθουσιασμένος με την ιδέα σου, όσο είσαι και εσύ.

2# Μπες σε business κοινότητες. Καλή η ιδέα με τον συνιδρυτή, αλλά πως μπορείς να τον βρεις; Μια επιλογή είναι να γίνεις μέρος της business και της startup κοινότητας στην πόλη σου. Εκεί όχι μόνο μπορείς να βρεις έναν συνοδοιπόρο, αλλά θα έρθεις σε επαφή και με πολλούς έμπειρους ανθρώπους οι οποίοι σίγουρα έχουν να σου δώσουν μερικές καλές συμβουλές. Μπορεί να βρεις και μερικούς καλούς μέντορες.

3# Σωστή τοποθεσία. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, η περιοχή στην οποία μένεις να μην έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις το project που θέλεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις την σωστή τοποθεσία και να εγκατασταθείς εκεί. ‘Η να κάνεις συχνά ταξίδια. Για παράδειγμα, συνήθως οι μεγαλύτερες πόλεις σου δίνουν περισσότερα περιθώρια για να βρεις καλούς συνεργάτες, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, και να αναπτύξεις την ιδέα σου γενικότερα. Τα πράγματα γίνονται ίσως λίγο πιο εύκολα στην εποχή μας, λόγω των νέων τεχνολογιών, αφού μπορείς να κάνεις κάποια tasks εξ αποστάσεως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =