αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρεις κινήσεις για να μην υπερθερμαίνεται το laptop σου το καλοκαίρι

Τρεις κινήσεις για να μην υπερθερμαίνεται το laptop σου το καλοκαίρι

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες το καλοκαίρι: Βλέπουν το laptop τους να ανεβάζει θερμοκρασία… επικίνδυνα. Και φυσικά, από ένα σημείο και μετά το laptop κλείνει αυτόματα. Αν συνεχίσεις να το ζορίζεις, είναι πιθανό να προκαλέσεις μεγαλύτερες βλάβες. Αλλά πως μπορείς να απαλλαγείς από αυτόν τον «πονοκέφαλο»; Τώρα θα δούμε 3 tips.

Καθαρισμός μέσα-έξω

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καθαρισμός ενός laptop περιλαμβάνει ένα πέρασμα των εξωτερικών του επιφανειών με βετέξ, άντε και λίγο φύσημα στα σημεία απ’ όπου βγαίνει ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό του. Ούτε καν. Για να γίνει ένας σωστός καθαρισμός, θα πρέπει το laptop σας να γίνει βίδες: να ανοίξει, να βγουν από μέσα όλα τα υποσυστήματά του, να καθαριστούν ένα προς ένα, να ανανεωθεί η θερμοαγώγιμη πάστα στις ψύκτρες και να «ξεμπουκώσουν» οι αεραγωγοί. Τότε και μόνο τότε μπορείτε να θεωρείτε πως το laptop σας είναι καθαρό. Εννοείται πως αν δεν είστε 101% σίγουροι δεν θα πρέπει να επιχειρήσετε την εν λόγω διαδικασία. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα τμήματα σέρβις: βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν την υπηρεσία που θέλετε, εμπιστευτείτε τους το laptop σας και θα σας το γυρίσουν καινούριο.

Βάση laptop

Μπορεί το laptop να σας βολεύει όντας ακουμπισμένο απλώς πάνω στο γραφείο/τραπέζι σας. Μπορεί να θεωρείτε πως μία βάση δεν θα σας προσφέρει τίποτε απολύτως παρά έξτρα όγκο. Γενικώς πολλά μπορεί, όμως η ουσία είναι μία: πάρτε βάση. Προτιμήστε ένα μοντέλο αλουμινένιο και όχι πλαστικό, με διάτρητη κατά προτίμηση επιφάνεια και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ανεμιστήρα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολλοί: και ένας καλός είναι, φτάνει να ‘ναι μεγάλος ώστε να δουλεύει σε λίγες στροφές και να μην παράγει πολύ θόρυβο. Επιλέξτε βάση που να παίρνει διαφορετικές κλίσεις ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο που δουλεύετε και μη σας απασχολούν εξτραδάκια του τύπου LED φωτισμός ή θύρες USB.

Συνετές μεταφορές σε κατάλληλους χώρους

Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να έχετε κατά νου για ολόκληρο το καλοκαίρι –τουλάχιστον- αφορά τις μετακινήσεις του laptop σας. Μην το αφήνετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε χώρους με υπερβολική ζέστη (π.χ. σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή γραφεία που τα χτυπά κατ’ ευθείαν ο ήλιος ντάλα μεσημέρι). Αντ’ αυτού προτιμήστε κάποιο σκιερό μέρος όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε θερμοκρασία δωματίου. Για τις μεταφορές σας, τέλος, προτιμήστε τις τσάντες με πλούσιους εσωτερικούς χώρους και επενδύσεις από μαλακά υλικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 2 =