αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις κινήσεις για να εξοικονομήσεις χρήματα μέσα στον μήνα, ακόμα κι αν έχεις μικρό μισθό

Τρεις κινήσεις για να εξοικονομήσεις χρήματα μέσα στον μήνα, ακόμα κι αν έχεις μικρό μισθό

Συχνά διαβάζουμε άρθρα για το «πως να εξοικονομήσεις χρήματα». Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει ένα ερώτημα: Τι μπορείς να κάνεις όταν ο μισθός σου είναι μικρός; Διότι αν βγάζεις 3.000 ευρώ το μήνα τότε, θεωρητικά, η αποταμίευση είναι πιο εύκολη να γίνει. Αντίθετα, αν το εισόδημα σου είναι μικρό κάθε μήνα, τα λεφτά φεύγουν… χωρίς να προλάβεις να το καταλάβεις.

Τώρα θα δούμε 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να βάλεις στην άκρη χρήματα, ακόμα κι αν έχεις μικρό μισθό. Ναι, μπορεί να γίνει και αυτό. Αρκεί να κινηθείς σωστά και να κάνεις το απαραίτητο… νοικοκύρεμα.

1# Κατέγραφε συνεχώς τα έξοδα σου. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίζετε 100% τι πληρώνετε και πού. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Ακόμη και το μικρότερο ποσό μπορεί να φανεί αρκετό, ώστε να σας πετάξει εκτός προϋπολογισμού. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να έχετε πλήρη εικόνα των εξόδων σας, ανεξαρτήτως ποσού.

2# Εσένα ποιος είναι ο στόχος σου; Έχετε πάντοτε έναν απώτερο σκοπό. Ένα υψηλό κίνητρο είναι αρκετό να κάνει τον καθένα να προσπαθήσει περισσότερο. Φυσικά, κανείς δεν υποστηρίζει ότι από μόνος του ο σκοπός θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις οικονομικές σας ανάγκες. Ωστόσο, μπορεί να ενισχύσει τη θέλησή σας να επιτύχετε.

3# Μακριά από πιστωτικές κάρτες. Αν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση των πιστωτικών καρτών, αυτό θα είναι ευτυχές. Κάτι τέτοιο θα σας κάνει να πληρώσετε πολύ λιγότερα χρήματα στο τέλος. Εντούτοις, αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα, τότε προτιμήστε κάποια που σας προσφέρει προνόμια και παροχές μέσω των αγορών σας. Έτσι θα επωφεληθείτε από κάποια μορφή εισοδήματος μακροπρόθεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =