αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρεις κινήσεις για να γίνεις ένας leader στο Linkedin

Τρεις κινήσεις για να γίνεις ένας leader στο Linkedin

Είναι πιθανό να έχεις προφίλ στο Linkedin (αν όχι, ήρθε η ώρα να φτιάξεις). Αλλά δεν αρκεί απλά να φτιάξεις ένα προφίλ και να το αφήσεις… να αραχνιάζει εκεί. Αρκετοί θεωρούν ότι το Linkedin είναι μία online πλατφόρμα στην οποία απλά αναρτάς το βιογραφικό σου. Στην πραγματικότητα, το Linkedin μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερους τρόπους. Εκεί μπορείς να κάνεις εμφανή την επαγγελματική παρουσία σου, να χτίσεις το δικό σου κοινό και φυσικά να σου ανοιχτούν ευκαιρίες σε βάθος χρόνου.

Αλλά χρειάζεται συνέπεια. Αν απλά φτιάξεις ένα προφίλ και το αφήσεις εκεί, μάλλον δεν θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει 3 κινήσεις για να γίνεις ένας leader στο Linkedin. Μήπως να ξεκινήσεις;

1# Φτιάξε ένα newsletter στο Linkedin. Θα έχεις ίσως παρατηρήσει ότι αρκετοί influencers του Linkedin έχουν ήδη ξεκινήσει το δικό τους newsletter μέσα από την πλατφόρμα. Και στέλνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις και εσύ. Προσδιορίστε τα θέματα για τα οποία θέλετε να γράψετε και τον ρυθμό δημοσίευσης. «Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο εργαλείο τόσο ισχυρό είναι ότι μόλις δημιουργήσετε το newsletter σας και πατήσετε δημοσίευση, στέλνει μια ειδοποίηση σε όλους όσοι είναι συνδεδεμένοι μαζί σας ή σας ακολουθούν. Όταν μοιράζεστε ποιοτικό πρωτότυπο περιεχόμενο, αυτό δημιουργεί επίσης απίστευτη εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και engagement» σημειώνει το Entrepreneur.com.

2# LinkedIn live. Σύμφωνα με το LinkedIn for Business, τα live βίντεο λαμβάνουν επτά φορές περισσότερα reactions και 24 φορές περισσότερα σχόλια από τα native βίντεο. Μόλις βγείτε live, αποστέλλεται ένα push notification στους followers και τις συνδέσεις σας, που τους ειδοποιεί ότι είστε live. Εάν είναι εκείνη την ώρα στο LinkedIn, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη. Όταν σε βλέπουν οι άλλοι live, είναι πιο πιθανό να χτίσεις μία καλύτερη σχέση μαζί τους.

3# Περιεχόμενο στο feed. Επίσης κάτι που πολλοί αγνοούν. Ναι, στο Linkedin μπορούμε να αναρτήσουμε και περιεχόμενο. Έχεις κάποιες γνώσεις ή κάποια tips πάνω στη δουλειά σου που θες να τα μοιραστείς; Κάνε το! Θέλεις να κοινοποιήσεις κάποια άρθρα που είναι σχετικά με το επαγγελματικό σου πεδίο; Επίσης μπορείς να το κάνεις. Το Linkedin είναι ένα καλό μέρος για να δείξεις ότι είσαι γνώστης του αντικειμένου σου, και φυσικά να μοιραστείς τις γνώσεις σου με άλλους ανθρώπους. Κάνε αισθητή την παρουσία σου, και -που ξέρεις- πολύ σύντομα μπορεί να σου ανοιχτούν κάποιες καλές ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 3 =