αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις για να αποκτήσεις περισσότερη θετικότητα σε δύσκολους καιρούς

Τρεις κινήσεις για να αποκτήσεις περισσότερη θετικότητα σε δύσκολους καιρούς

Το ακούς συνέχεια: Θέλεις να είσαι πιο ευτυχισμένος; Σκέψου πιο θετικά. Θέλεις να είσαι παραγωγικός; Υιοθέτησε μια θετική νοοτροπία.

Ναι, είναι καλό να βλέπεις τα πράγματα με μια θετική ματιά και να ζεις θετικά. Είναι καλύτερο για εσένα και τους γύρω σου. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να πούμε ότι η θετικότητα δεν είναι κάτι εύκολο για όλους, και ούτε αρκεί απλώς να σου λένε «να είσαι πιο θετικός». Ειδικά στην δύσκολη και απρόβλεπτη εποχή μας. Τα ΜΜΕ δεν βοηθούν. Σκεφτείτε τις ειδήσεις: Πόσο χρόνο αφιερώνεται σε αρνητικές ιστορίες και ειδήσεις, σε αντίθεση με τις θετικές; Προσθέστε και τις διάφορες αναρτήσεις που βλέπετε στα social media και έχουμε μια συνταγή για άπειρη αρνητικότητα.

Μπορείς όμως να… εξασκήσεις τη θετικότητα σου. Η θετικότητα σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δικές σας πράξεις. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 3 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να γίνεις πιο θετικός.

1# Πως βλέπεις τον κόσμο. Το πώς βλέπεις τον κόσμο επηρεάζει τη θετικότητα σου. Εάν η οπτική σας για τον κόσμο είναι ότι πρόκειται για ένα «σκοτεινό και τρομακτικό μέρος», τότε το «ρεζερβουάρ» σας είναι σίγουρο ότι είναι γεμάτο αρνητική ενέργεια. Παρόμοια η κατάσταση και με το πως βλέπεις τους ανθρώπους: Αν το πρώτο πράγμα που λες είναι «η ανθρωπότητα είναι κακή» θα μολύνει την ενέργειά σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι ένα εσωτερικό σύστημα ελέγχων και ισορροπιών. Τσέκαρε τα όλα. Σωματική υγεία: Καλή. Ψυχική υγεία: Σε πτώση. Συναισθηματική υγεία: Χρειάζεται βελτίωση. Στη συνέχεια, αναζητήστε τρόπους βελτίωσης. Μια μέρα μακριά από τη δουλειά για να απαλύνετε το άγχος. Ένα υγιεινό γεύμα και μια προπόνηση για να νιώσετε καλύτερα. Μια συζήτηση με έναν φίλο για τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας. Μικρές κινήσεις που όλοι μπορούμε να κάνουμε.

2# Πως συμμετέχεις στον κόσμο. Πώς συμμετέχεις στον κόσμο; Υπάρχει ένα αξιοσημείωτο βιβλίο του συγγραφέα Mark Sanborn που ονομάζεται «The Fred Factor: How Passion in Your Work and Life Can Turn the Ordinary Into the Extraordinary». Σε αυτό, ο συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς τη νοοτροπία ενός καθημερινού ταχυδρόμου που ονομάζεται Φρεντ, ο οποίος επιλέγει να αντιμετωπίζει τη δουλειά του ως κάτι που δεν είναι καθημερινό. Δεδομένου ότι η εργασία είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο συμμετέχετε στον κόσμο, είναι επιτακτική ανάγκη είτε να βρείτε λόγους να σας αρέσει η δουλειά σας, είτε να αλλάξετε μονοπάτι και να κάνετε κάτι άλλο. Βρείτε επίσης χρόνο για να βγείτε έξω από το καθημερινό σας περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περπατήσετε με τον σκύλο ή λίγο πιο δύσκολο όσο να ταξιδέψετε σε ένα νέο μέρος. Η δημιουργία νέων εμπειριών και αναμνήσεων για τον εαυτό σας είναι ένα γρήγορο εισιτήριο για να ζήσετε πιο θετικά. Προσπαθήστε να βρείτε το «μήνυμα» πίσω από αυτό που κάνετε. Γιατί το κάνεις; Και στις λιγότερο ευνοϊκές μέρες που έχουμε όλοι (τότε όπου νιώθετε ότι όλα πάνε στραβά), μη΄πως μπορείτε να παλέψετε για να βρείτε το χιούμορ σε όλα; Θα βοηθήσει.

3# Φίλοι και οικογένεια. Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible. Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ομολογουμένως, δεν επιλέγουμε την οικογένειά μας, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους μας. Είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να βρείτε μια περίπτωση όπου πρέπει να ξεκόψετε από έναν φίλο, επειδή είναι απλώς πολύ αρνητικός. ‘Η έστω να μην είσαι σε καθημερινή επαφή μαζί του. Διάλεξε προσεκτικά τους ανθρώπους που έχεις στον κύκλο σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στα 30s σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =