αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις γρήγοροι τρόποι για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Τρεις γρήγοροι τρόποι για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα ιδιαίτερα επωφελές χαρακτηριστικό, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής— σε προσωπικά, κοινωνικά ή επιχειρηματικά πλαίσια.

Για μερικούς ανθρώπους, η αυτοπεποίθηση έρχεται φυσικά. Ωστόσο, πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι είναι πέρα από τις δυνατότητες μας. Εάν βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν είστε σίγουροι για το πώς να την αναπτύξετε, υπάρχουν μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μάθετε να ζείτε μια ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Εδώ είναι 3 τέτοιοι τρόποι όπως τους διαβάσαμε στο psychologytoday.com.

1# Εστίασε στον εαυτό σου και όχι στους άλλους

Μια πρόσφατη μελέτη που διερευνά την χαμηλή αυτοπεποίθηση διαπίστωσε ότι τα άτομα με αυτή τη διάθεση συνήθως σκέφτονται τους άλλους πριν σκεφτούν τον εαυτό τους.

Ο ψυχολόγος Joshua Guilfoyle το ονόμασε αυτό ως other-based focus και εξήγησε ότι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στις απειλές, τις συγκρούσεις και την αβεβαιότητα, παρά στους δικούς τους στόχους, ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμπεριφορές όπως το να ζητούν υπερβολικές συγγνώμες και να βγαίνει μία αίσθηση αδυναμίας απέναντι σε διάφορες καταστάσεις.

Για να ξεπεραστεί αυτή η διάθεση, τα άτομα που εστιάζουν στους άλλους θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο κάθε μέρα για να μετατοπίσουν την εστίασή τους στους δικούς τους στόχους και επιθυμίες, για να αναπτύξουν μια πιο εστιασμένη στον εαυτό τους προοπτική.

2# Μην αποφεύγεις τα challenges, αλλά αντιμετώπισε τα

Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση συνήθως αποφεύγουν προκλήσεις ή ευκαιρίες για να δείξουν τις ικανότητές τους, κάτι που τελικά ενισχύει την έλλειψη αυτοπεποίθησής τους. Μια πρόσφατη μελέτη μιλά για το ‘σύνδρομο του απατεώνα’ – την πεποίθηση ότι δεν είστε τόσο καλοί στις επαγγελματικές σας προσπάθειες όσο φαίνεται από την εμπειρία, την εκπαίδευση, τα βραβεία σας ή οι απόψεις άλλων.

Προσδιορίστε τις αποτρεπτικές σας σκέψεις. Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση τείνουν να αποφεύγουν τις προκλήσεις επειδή ακούν τη λάθος φωνή στο κεφάλι τους. Για να το ξεπεράσετε, αναγνωρίστε το, χαμηλώστε… την ένταση του ήχου και επικεντρωθείτε στη φωνή που σας ωθεί να βρείτε λύσεις.

3# Μάθε πως να ελέγχεις τα συναισθήματα σου

Τα συναισθήματα μπορεί να είναι συντριπτικά μερικές φορές και μερικές φορές εμφανίζουμε δυσλειτουργικές συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά την αυτοπεποίθησή μας λόγω της αδυναμίας μας να τα διαχειριστούμε. Μια πρόσφατη μελέτη απαρίθμησε πέντε βασικά βήματα για τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο των συναισθημάτων τους:

-Προσδιορίστε και αποδεχτείτε τα συναισθήματα χωρίς κρίση.
-Παρατηρήστε πώς επιρεάζουν τα συναισθήματα στο σώμα σας.
-Δώστε ένα όνομα στο συναίσθημα ή στα συναισθήματα.
-Εάν το συναίσθημα είναι αδικαιολόγητο, επαναπροσδιορίστε εποικοδομητικά την οπτική σας για αυτό.
-Αν το συναίσθημα είναι δικαιολογημένο, σκεφτείτε το και μάθετε τι προσπαθεί να σας πει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + sixteen =