αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απλές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζει κάθε business leader

Τρεις απλές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζει κάθε business leader

Πολλές φορές, οι leader μέσα σε έναν εργασιακό χώρο, κάνουν ένα συγκεκριμένο λάθος. Θεωρούν ότι οι υφιστάμενοι τους έχουν μια εύκολη δουλειά να πραγματοποιήσουν και μάλιστα… δεν την κάνουν καλά.

Αυτή η οπτική συνήθως δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις. Αφού οι leaders αδυνατούν στην πραγματικότητα να κατανοήσουν την εργασία που κάνει η ομάδα τους. Κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους, αφού το τμήμα τους δεν είναι παραγωγικό.

Ψυχραιμία όμως. Υπάρχουν λύσεις. Σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει. Το Entrepreneur.com παραθέτει 3 απλές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζει κάθε business leader, έτσι ώστε να έχει την εξέλιξη που θέλει. Και φυσικά να είναι όλες οι πλευρές χαρούμενες.

1- Μπες στη θέση του υπαλλήλου: Ως ηγέτης, είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τους άλλους. Πρέπει να μπαίνεις στα «παπούτσια» των υπαλλήλων και να κάνεις τη δουλειά τους λιγότερο αγχωτική. Ένας leader πρέπει να είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του. Πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες τις ομάδας του, χωρίς φυσικά να χάνει την ιδιότητα του ως επικεφαλής. Είναι επίσης σημαντικό, να δείχνει εμπιστοσίνη στην ομάδα του.

2- Κι όμως, η φυσική κατάσταση και η εμφάνιση παίζουν ρόλο: Πολλοί νέοι λένε, ότι οι «νεαροί και ενεργητικοί» άνθρωποι μπορούν να υπερτερήσουν σε σύγκριση με την εμπειρία που διαθέτουν οι παλαιότεροι. Και έτσι να αρπάξουν εκείνοι τις ευκαιρίες για να ανέβουν επαγγελματικά. Η εξισορρόπηση στο χάσμα των γενεών είναι όντως κάτι challenging. Τελικά, αυτό που διαπιστώνουμε, όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, είναι ότι η φυσική κατάσταση και η προσεγμένη εμφάνιση παίζουν ρόλο.

Μάλιστα, οι παλαιότεροι εργαζόμενοι, είναι καλό να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και να προσέχουν την εμφάνιση τους, έτσι ώστε να μην φαίνεται μεγάλη «αντίθεση» σε σχέση με τους νεότερους και ανερχόμενους εργαζομένους. Δεν είναι δηλαδή η ηλικία που κάνει τη διαφορά, αλλά κυρίως το τι είναι αυτό που βγάζει κάποιος προς τα έξω.

3- Προετοιμάσου μόνος: Σίγουρα, όταν προκύψει μια νέα κατάσταση, καλό είναι να πάρεις τις γνώμες των μελών της ομάδας σου. Όμως ένας πραγματικά μεγάλος ηγέτης, έχει ξοδέψει χρόνο μόνος του, έτσι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Με στόχο να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις στη συνέχεια. Η προετοιμασία, είναι ένα βασικό συστατικό, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 7 =