αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να φαίνεσαι πιο έξυπνος

Τρεις απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να φαίνεσαι πιο έξυπνος

Συχνά, δεν έχει σημασία ποιος είναι πιο έξυπνος. Αλλά ποιος φαίνεται πιο έξυπνος…

Οι HR Managers συχνά επιλέγουν υποψηφίους με αυτοπεποίθηση αντί για ανθρώπους που απλά έχουν εξειδίκευση. Οι ηγετικές θέσεις πηγαίνουν σε αυτούς που προβάλλουν αυτοπεποίθηση και όχι σε εκείνους που έχουν απλά αποτελέσματα να δείξουν. Και, όπως έχουμε βιώσει οι περισσότεροι από εμάς, οι συναντήσεις τείνουν να μονοπωλούνται από εκείνους που μιλούν πολύ, όχι από εκείνους που έχουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πουν.

Οπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, όλα αυτά συνεπάγονται ότι αν θέλετε να επιτύχετε στην καριέρα σας ή στις επιχειρήσεις, δεν χρειάζεται μόνο να είστε έξυπνοι, αλλά πρέπει και οι άλλοι να σας αντιλαμβάνονται ως έξυπνο άτομο.

Σε ένα άρθρο της Dana Carney, ψυχολόγου στο Haas School of Business του UC Berkeley, διαβάζουμε τα πιο χρήσιμα κόλπα που αφορούν την γλώσσα του σώματος και μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος. Είναι κινήσεις που κάθε ηγέτης πρέπει να γνωρίζει. Εδώ είναι 3 τέτοια τρικ.

Γείρε μπροστά. «Όσο περισσότερο κλίνεις (κυριολεκτικά) προς ένα άλλο άτομο καθώς μιλάς, τόσο πιο έξυπνος φαίνεσαι (και τείνεις να είσαι)», σημειώνει.

Κούνα το κεφάλι καταφατικά. «Το να κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά καθώς μιλάνε οι άνθρωποι είναι μια ακόμα ένδειξη του ενδιαφέροντος και της δέσμευσής σου και συνεπώς της ευφυΐας σου», συνεχίζει.

Δείξε το ενδιαφέρον σου. Τέλος, «καταφατικές παραγλωσσικές εκφράσεις όπως «μμ-χμμ», «ναι» ή «αχά», επίσης σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος», καταλήγει.

Εν ολίγοις, αν θέλετε οι άλλοι να πιστεύουν ότι είστε έξυπνοι, εστιάστε στο να δείξετε στους άλλους ότι ακούτε και σκέφτεστε αυτό που λένε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 20 =