αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απλές κινήσεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχου σου

Τρεις απλές κινήσεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχου σου

Όταν έχεις ένα σαφή στόχο, είναι λίγο πιο εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος εκεί. Αν για παράδειγμα θέλεις να πάρεις μια προαγωγή, ξέρεις ότι πρέπει να εργαστείς σκληρά, να πετύχεις κάποιες σημαντικές «νίκες», και φυσικά ο προϊστάμενος σου να μάθει για αυτές. Αλλά τι γίνεται όταν ο στόχος δεν είναι ξεκάθαρος και το μυαλό σου μπερδεύεται με άλλες σκέψεις;

Το αμερικανικό CNBC παραθέτει σε άρθρο του τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχους σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις. Όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να ακολουθήσεις 3 βασικά tips.

Πρώτον, κατέγραψε τι σε αποσυντονίζει. Έχεις δει ότι εργάζεσαι για τον μεγάλο στόχο σου, αλλά σκέφτεσαι άλλα πράγματα; Πες στον εαυτό σου: «Τι σκέφτομαι τώρα;». Γράψε τις απαντήσεις σου. Αν δεις ότι σκέφτεσαι πράγματα που δεν είναι σημαντικά, θα ξέρεις τι πρέπει να αφήσεις στην άκρη.

Επέλεξε τους στόχους που σε ενδιαφέρουν βαθιά. Κάνε μια λίστα με τους στόχους σου, και κύκλωσε αυτούς που σου κεντρίζουν περισσότερο την περιέργεια και αυτούς με τους οποίους είσαι πιο παθιασμένος. Έτσι θα καταλάβεις τι είναι αυτά που θες πραγματικά να πετύχεις.

Τέλος, κάνε μικρά διαλείμματα. Όταν πατάς το «pause button» δίνεις την ευκαιρία στο μυαλό σου να ξεκουραστεί. Πήγαινε για έναν περίπατο ή έναν καφέ. Θα δεις ότι στην συνέχεια το μυαλό σου θα μπορεί να εστιάσει πολύ καλύτερα στους σοβαρούς στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + four =