αρχικηVIRALΤρεις αλλαγές που θα δεις αν περπατάς 30 λεπτά κάθε ημέρα

Τρεις αλλαγές που θα δεις αν περπατάς 30 λεπτά κάθε ημέρα

Αν βάλεις το περπάτημα μέσα στην καθημερινότητα σου, θα δεις θετικές αλλαγές. Ακόμα και μερικά λεπτά μπορούν να επιδράσουν θετικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Εδώ είναι λοιπόν 3 θετικές αλλαγές που θα δεις αν περπατάς 30 λεπτά κάθε ημέρα. Μήπως να ξεκινήσεις;

Θα γίνεις πιο δημιουργικός

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Jobs αλλά και ο Αριστοτέλης πίστευαν ότι οι καλές ιδέες έρχονται όταν περπατάς. Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου. Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

Ανεβάζει τη διάθεση σου

Είναι ιδανικό μετά από μία δύσκολη ημέρα. Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία, αν έχετε παρέα. Το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, σας εκθέτει επίσης στο φυσικό φως του ήλιου και απομακρύνει τον κίνδυνο της εποχικής κατάθλιψης, η οποία εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και χειμώνα.

Αδυνατίζει

Αν περπατάτε συστηματικά, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι σταδιακά χάνετε κιλά. Ακόμη και αν η ζυγαριά δεν δείχνει μεγάλη διαφορά αρχικά, το καθημερινό περπάτημα επιταχύνει τον μεταβολισμό λόγω της καύσης θερμίδων και προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας. Μέσα από αυτή τη νέα συνήθεια δηλαδή, θα μπορέσεις σταδιακά να είσαι και σε καλύτερη φόρμα. Το περπάτημα είναι πολύ χρήσιμο ειδικά αν είσαι σε μία δουλειά που περιλαμβάνει… πολλές ώρες σε μία καρέκλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − four =