αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις άγραφοι κανόνες για να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις

Τρεις άγραφοι κανόνες για να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις

Καθημερινά παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Ακόμα και για τα πιο μικρά καθημερινά πράγματα. Όπως είναι το φαγητό που θα φάμε. Πιστεύετε ότι αυτή η ασήμαντη απόφαση δεν αξίζει καν να ληφθεί υπόψη; Πολύ πιθανό. Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια διλήμματα, αν όχι με την επιλογή του πιάτου, τότε με κάτι άλλο. Κάθε μέρα ξοδεύουμε αμέτρητο χρόνο και ενέργεια επιλέγοντας ανάμεσα σε εξίσου ελκυστικές επιλογές.

«Δεν μπορείς να κάνεις πρόοδο, χωρίς να πάρεις αποφάσεις», έχει πει ο Jim Rohn.

΄΄Οταν αφορά μικρά καθημερινά πράγματα, η επιλογή μπορεί να γίνει πιο εύκολη και να μην έχει σημαντικές επιπτώσεις. Όμως μέσα στο πρόγραμμα είναι και αποφάσεις που παίζουν κομβικό ρόλο στη ζωή μας. Και πώς μπορούμε να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κάθε είδους δύσκολες αποφάσεις; Το addicted2success.com παραθέτει 3 μεθόδους.

Πρώτη μέθοδος – Πλάνο με βάση τις συνήθειες. Η πρώτη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της συνήθειας για να μειώσετε σημαντικά την κούραση που σχετίζεται με θέματα ρουτίνας. Η ουσία είναι ότι αν κάνετε συνήθεια, για παράδειγμα, να τρώτε πάντα μια σαλάτα για μεσημεριανό, τότε δεν χρειάζεται πλέον να παίρνετε καθόλου αποφάσεις για αυτό το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε ενέργεια για άλλες δραστηριότητες. Είναι μια χρήσιμη μέθοδος όταν πρόκειται για προβλέψιμες και καθημερινές αποφάσεις.

Δεύτερη μέθοδος – Αλγόριθμος Εάν/Τότε. Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός αλγορίθμου if / then για την απλοποίηση των αυθόρμητων αποφάσεων. Για παράδειγμα, φανταστείτε μια κατάσταση όπου κάποιος σας διακόπτει συνεχώς και δεν ξέρετε πώς να αντιδράσετε σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, ο κανόνας θα πήγαινε ως εξής: Αν κάποιος με διακόψει δύο φορές σε μια συνομιλία, τότε θα τον επιπλήξω. Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα των μεγάλων, στρατηγικών αποφάσεων που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Τρίτη μέθοδος – Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτη. Δεν μπορούν όλες οι αποφάσεις να μετατραπούν σε συνήθεια ή να επιλυθούν με έναν αλγόριθμο if / then. Και το πιο σημαντικό: Αυτές είναι ερωτήσεις στις οποίες δεν υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαρα σωστές απαντήσεις. Εάν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε έχουν διερευνηθεί αρκετά, οι επιλογές είναι εξίσου ελκυστικές και η απάντηση δεν έχει βρεθεί, παραδεχτείτε ότι είναι αδύνατο να καθορίσετε τη σωστή πορεία και απλώς πάρτε μια απόφαση. Μέσα σε ένα χρονικό deadline.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τακτική 4 βημάτων για να χτίσεις μια πετυχημένη εβδομάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 15 =