αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρία tips για το Linkedin τα οποία εφαρμόζει μόλις το 1% των χρηστών

Τρία tips για το Linkedin τα οποία εφαρμόζει μόλις το 1% των χρηστών

Το Linkedin είναι σήμερα το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο που μπορείς να βρεις στο ίντερνετ. Με πάνω από 700 εκατ. χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ενώ οι περισσότεροι νομίζουν ότι το Linkedin είναι μια πλατφόρμα στην οποία απλά αναρτάς το βιογραφικό σου ή κοιτάς αγγελίες, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πιο σύνθετη πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα και να χτίσεις το pesronal brand σου.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 3 tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την παρουσία σου στο Linkedin, να γνωρίσεις νέα άτομα και φυσικά να έρθεις πιο κοντά σε επαγγελματικές ευκαιρίες. Είναι κάτι που θα το «χτίσεις» σε βάθος χρόνου, αρκεί να κινηθείς σωστά. Σημείωσε και κάτι ακόμα: Τα tips που θα δεις παρακάτω τα εφαρμόζουν ελάχιστοι χρήστες του Linkedin.

1# Ανάρτηση περιεχομένου. Μια βασική λειτουργία που πολλοί αγνοούν. Ναι, το Linkedin δίνει τη δυνατότητα για αναρτήσεις, οι οποίες εμφανίζονται στο κεντρικό feed και άρα μπορούν να τις δουν οι επαφές σου (και ίσως να αλληλεπιδράσουν). Φρόντισε λοιπόν να ανεβάζεις συχνά περιεχόμενο που σχετίζεται με το επαγγελματικό πεδίο σου. Μπορείς είτε να γράψεις ένα δικό σου άρθρο απευθείας στην πλατφόρμα (ναι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα), είτε να ποστάρεις άρθρα που προέρχονται από άλλα websites. Όπως διαβάζουμε στο foundationinc.co, μόλις το 1% των ενεργών χρηστών του Linkedin αναρτά περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση.

2# Χτίσε ένα όσο πιο μεγάλο δίκτυο μπορείς. Εστιάζοντας στο πεδίο σου φυσικά. Δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα δίκτυο στο Linkedin το οποίο θα αποτελείται μόνο από πρώην και νυν συναδέλφους. Και είναι λάθος η συμβουλή που ίσως έχεις ακούσει να λένε κάποιοι: «μην συνδέεσαι με αγνώστους». Το να χρησιμοποιείς το Linkedin μόνο για να συνδέεσαι με γνωστούς, είναι σαν να μην χρησιμοποιείτε το Linkedin για τον βασικότερο του σκοπό: Την δικτύωση. Κάνε λοιπόν το ψάξιμο σου και προσπάθησε να δημιουργήσεις μια μεγάλη κοινότητα γύρω σου, από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο σου.

3# Μίλα με τις επαφές σου. Επίσης κάτι που δεν κάνουν οι περισσότεροι χρήστες. Αρκετοί κάνουν και κάτι ακόμα χειρότερο: Δεν απαντούν καν στα μηνύματα που τους στέλνουν άλλοι! Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια επαγγελματική πλατφόρμα, πολλές φορές είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξεις μια συζήτηση- ακόμα και με ένα άτομο που δεν έχεις συναντήσει ποτέ από κοντά. Έτσι ίσως μα μάθεις πράγματα που δεν γνώριζες, θα γνωρίσεις κόσμο, και ίσως να κλείσεις συνεργασίες. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις σε ποιο άτομο/α να κάνεις την «κρούση» σου, δες και κάτι ακόμα που μπορεί να σε βοηθήσει: Το εργαλείο «Who viewed my profile». Είναι η καρτέλα στην οποία εμφανίζονται οι χρήστες που επισκέφτηκαν πρόσφατα το προφίλ σου. Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να ανοίξεις συζήτηση με κάποιον που έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον να δει το προφίλ σου.

>> Ακολούθησε το It’s Possible και στο Linkedin εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 15 =