αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία tips για να νιώσεις πετυχημένος, στα 10 πρώτα χρόνια της καριέρας σου

Τρία tips για να νιώσεις πετυχημένος, στα 10 πρώτα χρόνια της καριέρας σου

Είναι λογικό, όσο περνά ο καιρός σε μια θέση εργασίας, να μην έχεις τον ενθουσιασμό που είχες κάποτε. Αφού καλώς ή κακώς μπαίνεις σε μια ρουτίνα. Πολλοί πιστεύουν ότι με το να αλλάξεις δουλειά, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα του Linkedin έδειξε ότι οι Millennials θα αλλάξουν 4 ή παραπάνω δουλειές μέχρι την ηλικία των 32.

Το The Muse πιάνει όμως το θέμα από μια άλλη οπτική. Εξηγεί ότι ο ενθουσιασμός σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα επιστρέψει ακόμα κι αν αλλάξεις δουλειά. Και που είναι το «μυστικό»; Στο να νιώσεις επιτυχημένος. Όλοι έχουμε τις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες τις οποίες πιθανόν ξεχνάμε. Ακολουθούν 3 απλοί τρόποι για να νιώσεις επιτυχημένος στα 10 πρώτα χρόνια της καριέρας σου.

1- Κατέγραψε τις νίκες σου: Δες τους στόχους της εταιρίας στην οποία εργάζεσαι. Πως έχεις συνησφέρει εσύ σε αυτούς, μεμονωμένα ή ως μέλος ομάδας; Η καταγραφή των επιτυχιών είναι σημαντική τόσο για το κομμάτι τις ψυχολογίας, όσο και για πιο πρακτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, όταν αναζητάς εργασία μπορείς να παραθέσεις τις επιτυχίες σου στο βιογραφικό σου ή σε ένα συνοδευτικό σημείωμα.

2- Συμβάλετε στην ομαδική επιτυχία: Είναι εύκολο να παγιδευτούμε στις ατομικές μας ευθύνες και να ασχολούμαστε μόνο με αυτές. Δοκίμασε να βοηθήσεις και τα άλλα μέλη της ομάδας. Γίνεται το άτομο που θα έχει την εμπειρία σε κάτι, και το οποίο όλοι θα αναζητούν για να τους βοηθήσει. Η συνεργασία με την ομάδα θα σας βοηθήσει να νιώσετε δικτυωμένοι με τους άλλους, εμπνευσμένοι για τη δουλειά σας και σίγουρα είναι πράγματα που θα καταγραφούν στο βιογραφικό σας.

3- Φτιάξτε ένα προσωπικό project: Αυτό μπορεί να γίνει μέσα στην εταιρία που πιθανόν εργάζεσαι, προτείνοντας μια δική σου project. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείς να το κάνεις έξω από αυτή. Φτιάξε, για παράδειγμα, ένα προσωπικό blog ή μια startup και δες το πως μπορεί να αναπτυχθεί. Τα προσωπικά projects μπορούν να μας εξελίξουν και να μας ανοίξουν νέους δρόμους. Μη ξεχνάς κάτι σημαντικό: Το προσωπικό σου project θα είναι εκεί, ακόμα κι όταν η καθημερινή σου δουλειά «φύγει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + eleven =