αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία tips για να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα το 2018: Εξηγεί ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban

Τρία tips για να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα το 2018: Εξηγεί ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban

Ο Mark Cuban έχει καταγράψει το δικό του success story. Ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα είναι διάσημος επιχειρηματίας και επενδυτής. Φυσικά, έχει φτάσει να διαθέτει μια περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ είναι και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks.

Ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τα χρήματα. Το CNBC, συγκεντρώνει 3 συμβουλές που έχει δώσει ο ίδιος. Και θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα το 2018.

1# Μην χρησιμοποιείς πιστωτικές κάρτες: «Μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες» έχει πει ο Mark Cuban.

«Αν χρησιμοποιείς πιστωτικές κάρτες, τότε μάλλον δεν θέλεις να γίνεις πλούσιος», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, με την χρήση πλαστικού χρήματος είναι εύκολο να ξεφύγεις. Αφού αγοράζεις πράγματα και χρεώνεσαι, ενώ στη συνέχεια ίσως να μην μπορείς να τα αποκληρώσεις. Μην ξεχνάς και το επιτόκιο. Ο ίδιος έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις, και έκτοτε δεν χρησιμοποιεί κάρτες.

2# Παρακολούθα τις δαπάνες σου: «Γίνε έξυπνος αγοραστής», λέει ο Cuban. Είναι χρήσιμο να παρακολουθείς τις δαπάνες σου. Μάλιστα, ο γνωστός επενδυτής λέει να μην είσαι σπάταλος, ακόμα και για απλά πράγματα, όπως το φαγητό έξω. Στο τέλος του μήνα, αν παρακολουθείς τα έξοδα σου, θα έχεις μια εικόνα για το που πάνε τα χρήματα σου. Και τι πρέπει να περιορίσεις.

3# Επένδυσε τα χρήματα σου: Και τώρα τι θα κάνεις με τα χρήματα που έχεις μαζέψει; Πρέπει να τα επενδύσεις κάπου. Έτσι ώστε αυτά να γίνονται (πιθανόν) περισσότερα όσο περνά ο καιρός. Ο καθένας μπορεί να τα επενδύσει όπου νομίζει. Σε μετοχές, ακίνητα ή κάποια startup.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =