αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία tips για να διαχειριστείς τους σούπερ σταρ εργαζομένους στην επιχείρηση σου

Τρία tips για να διαχειριστείς τους σούπερ σταρ εργαζομένους στην επιχείρηση σου

Ωραία, έχεις κάνει το μεγάλο βήμα: Κατάφερες να προσλάβεις τους καλύτερους εργαζομένους για την εταιρία σου. Έχεις φτιάξει μια δυνατή ομάδα. Αλλά ακόμα το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ. Τι μπορεί να πάει στραβά εδώ; Ενώ έχεις προσλάβει τους καλύτερους εργαζομένους όπως είπαμε, μπορεί στην διαδρομή να δεις… αποχωρήσεις. Στην εποχή μας, ειδικά οι νέοι μοιάζουν λιγότερο από ποτέ «ταυτισμένοι» με μια εταιρία. Αν δεν τους αρέσει εκεί που είναι ή αν προκύψει μια άλλη καλή πρόταση, είναι έτοιμοι να αλλάξουν επαγγελματική στέγη.

Και πως μπορείς να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση; Για την ακρίβεια, πως μπορείς να διαχειριστείς τους σούπερ σταρ εργαζομένους που έχεις συγκεντρώσει; Διότι αυτοί είναι πιο πιθανό να αποχωρήσουν, αν επιβεβαιωθεί κάποιο από τα αρνητικά σενάρια. Ψυχραιμία. Το Entrepreneur.com παραθέτει 3 tips.

1# H μεγάλη εικόνα: Όπως είπαμε οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον οι νέοι δεν μπαίνουν στα 20 τους σε μια εταιρία, με μεγάλο μισθό, και φυσικά δεν μένουν εκεί μέχρι την συνταξιοδότηση τους. Αυτό ίσως συνέβαινε πριν αρκετά χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους εξηγήσεις την «μεγάλη εικόνα». Το όραμα σου για την επιχείρηση, την θέση που θα έχουν οι ίδιοι μέσα σε αυτή, και πως θα εξελιχθούν.

2# Μίλα για όλα τα σενάρια: Φυσικά, ακόμα και αν κάνεις ένα «χρονοδιάγραμμα» για την πορεία του εργαζομένου σου και του το παρουσιάσεις ανοιχτά, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αφού ο ίδιος εργαζόμενος μπορεί στην πορεία να μην αποδίδει όπως πρέπει. Άρα το πλάνο… πάει περίπατο. Στην συζήτηση που θα κάνεις λοιπόν, φρόντισε να παρουσιάσεις όλα τα σενάρια από τη μεριά σου.

3# Πείτε τους ότι οι ίδιοι καθορίζουν το μονοπάτι τους: Είναι αλήθεια ότι οι leaders θέλουν συνήθως να ελέγχουν τα πάντα. Αλλά εδώ πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Έστω και θεωρητικά. Και να πεις στον σούπερ σταρ εργαζόμενο ότι πέρα από τα πλάνα που ήδη υπάρχουν, τελικά ο ίδιο καθορίζει το μονοπάτι του. Έτσι θα του δώσεις το κίνητρο για να δουλέψει ακόμα σκληρότερα. Και να φτάσει στους στόχους που έχουν τεθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 15 =