Ναι, οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους μεγάλους στόχους που θέλουν να πετύχουν. Αυτό μπορεί πιθανότατα να γίνει στην αρχή μιας χρονιάς. Στην αρχή μιας σεζόν ή ενός έτους σπουδών. ‘Η ακόμα και στο ξεκίνημα μιας business προσπάθειας.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι πολλοί δεν καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στους στόχους τους. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν «κάνουν καλά την δουλειά». ‘Η με το αν προσπάθησαν αρκετά. Υπάρχει η πιθανότητα να έχεις θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους από την αρχή.
Το αμερικανικό success.com ρώτησε μερικούς ανθρώπους τον επιχειρήσεων και αυτοί παραθέτουν tips για να βάλεις ρεαλιστικούς στόχους. Εδώ είναι 3 από αυτά.
1# «Σπάσε» τους μεγάλους στόχους σε μικρότερους. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να θέτουν κάποιους μεγάλους στόχους που θέλουν να πετύχουν μέσα σε 1 ή 5 χρόνια. Κάπως έτσι, χάνονται στην διαδρομή. Αν έχεις στόχο π.χ να αποκτήσεις 1 εκατ. ευρώ σε πολήσεις, τότε σπάσε αυτό τον στόχο σε μικρότερους. Μπορείς να το σπάσεις σε ετήσιους, μηνιάτικους, εβδομαδιαίους και καθημερινούς στόχους.
2# Δες τι κάνουν τα πετυχημένα brands. Δες τι κάνουν οι άλλοι, στο πεδίο που θες να δραστηριοποιηθείς. Θέσε τους τους στόχους σου με βάση το σημερινή αγορά, τα δημογραφικά στοιχεία, την πιθανή πελατεία. Αυτό φυσικά ισχύει για τις business προσπάθειες.
3# Αν πετυχαίνεις όλους τους στόχους… δεν είναι καλό. Αν πετυχαίνεις όλους τους στόχους και πιάνεις όλα τα deadlines, είναι πολύ πιθανό να έχεις βάλει… πολύ χαμηλά τον πήχη. Και μάλλον δεν κινείσαι αρκετά γρήγορα. Αν δεν υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας, οι στόχοι σου είναι μέτριοι. Φρόντισε να βάλεις λίγο πιο δύσκολους στόχους για να πας ψηλότερα.