αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρία Apps αναγνώρισης τραγουδιών που πρέπει να έχεις στο κινητό σου (ναι, το πρώτο είναι το Shazam)

Τρία Apps αναγνώρισης τραγουδιών που πρέπει να έχεις στο κινητό σου (ναι, το πρώτο είναι το Shazam)

Πλέον όλα είναι πιο εύκολα. Μπορεί να βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου cafe, σε κάποιο club ή απλά μπροστά στην τηλεόραση και να ακούσεις ένα τραγούδι που σου αρέσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις αν θέλεις να βρεις τον τίτλο του, είναι να βάλεις το κινητό σου να το «ακούσει». Και αμέσως θα έχεις το αποτέλεσμα. Αρκεί φυσικά να διαθέτεις και την κατάλληλη εφαρμογή που θα κάνει την αναγνώρηση του τραγουδιού.

Εδώ λοιπόν είναι 3 apps που κάνουν αυτή τη δουλειά. Αξίζει να τα έχεις στο κινητό σου.

Shazam

Πρόκειται για την εφαρμογή που τα ξεκίνησε όλα και κατάφερε όσο λίγες να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Παραμένει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των εφαρμογών με τα περισσότερα downloads και το όνομά της συνεχίζει να ταυτίζεται με την κατηγορία αυτή. Σας δίνει τη δυνατότητα για απεριόριστα tags (αναγνωρίσεις τραγουδιών) και παραμένει η εφαρμογή που συνδυάζει καλύτερα από όλες την ταχύτητα αναγνώρισης και την ακρίβεια.

SoundHound

Η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή της κατηγορίας αναγνωρίζει γρήγορα και με αρκετή ακρίβεια τα τραγούδια και «κοιτά στα μάτια» το Shazam. Αφού αναγνωρίσει το τραγούδι, εμφανίζει λεπτομέρειες και artwork και σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε ένα πολύ μικρό απόσπασμα, να αναζητήσετε τους στίχους online, να το ακούσετε στο Spotify (αν είναι εγκατεστημένο) και να το δείτε στο YouTube. Επίσης, σας εμφανίζει πληροφορίες για τις επερχόμενες εμφανίσεις του καλλιτέχνη σε συνεργασία με το bandsintown.com, τη δισκογραφία του, αλλά και σχετικούς καλλιτέχνες.

musicXmatch

To musicXmatch ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τα άλλα δύο, καθώς έχει ως κύρια λειτουργία του την αναζήτηση στίχων, ενώ η αναγνώριση τραγουδιού αποτελεί έναν από τους τρόπους εύρεσης στίχων. Η εφαρμογή διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση με περίπου 6 εκατομμύρια στίχους, στοιχείο που αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Ωστόσο, δε διαθέτει ούτε την επιτυχία, ούτε την ταχύτητα αναγνώρισης των άλλων δύο εφαρμογών και στις δοκιμές μας απείχε λίγο από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Shazam και του SoundHound.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =