αρχικηVIRALΤρία ψυχολογικά τρικ που θα σε κάνουν πιο συμπαθή στους άλλους μέσα σε 5 λεπτά

Τρία ψυχολογικά τρικ που θα σε κάνουν πιο συμπαθή στους άλλους μέσα σε 5 λεπτά

Ας το παραδεχτούμε – όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς. Και αν είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό, στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι βαρετοί, ρομποτικοί άνθρωποι.

Είναι η τάση του ανθρώπου να είναι αρεστός — Όχι μόνο σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης αλλά και σε χαρακτήρα.

Μερικές φορές, χρησιμοποιούμε κολακείες και ψεύτικους επαίνους για να ενισχύσουμε μια ανθρώπινη σχέση, ενώ μερικές φορές θέλουμε πραγματικά να κάνουμε τους πάντες ευτυχισμένους.

Τι μπορείς όμως να κάνεις για να γίνεις άμεσα πιο συμπαθής στους άλλους; Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του betterhumans.pub διαβάζουμε για 3 ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Ευπάθεια

Ο ψυχολόγος Elliot Aronson διατύπωσε αυτό το τέχνασμα το 1966. Λέει:

«Οι άνθρωποι που θεωρούνται πολύ ικανοί, είναι πιο συμπαθείς όταν κάνουν μια καθημερινή γκάφα, από εκείνους που δεν το κάνουν».

Με απλά λόγια, η ευπάθειά σας είναι η υπερδύναμή σας.

Η ευάλωτη πλευρά σας, θα σας κάνει πιο ελκυστικούς από ότι η ισχυρότερη πλευρά σας. Η αποκάλυψη της ατελούς/αδύναμης πλευράς σας φυτεύει την «ενσυναίσθηση» στις καρδιές των ανθρώπων. Οι άνθρωποι σας αγαπούν όταν μπορούν να συνδεθούν συναισθηματικά με εσάς και τη ζωή σας. Το να είσαι τέλειος όλη την ώρα σε απομακρύνει από τους ανθρώπους.

Πρόσεξε πως μιλάς για τους άλλους όταν δεν είναι μπροστά

Η συνομιλίες με άλλα άτομα είναι σχεδόν αναπόφευκτες. 24/7 μιλάμε. Είναι μια ανθρώπινη τάση να μιλάμε το ένα ή το άλλο πράγμα. Μερικές φορές, είμαστε ευγενικοί και μιλάμε καλά για τους άλλους. Ενώ μερικές φορές, τους σχολιάζουμε αρνητικά.

Εδώ έχει σημασία πως μιλάς για τους άλλους, ενώ συζητάς με ένα τρίτο άτομο. Εάν είστε καλός με τους άλλους, οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται ως καλόκαρδο άτομο. Εάν μιλάτε συνεχώς άσχημα για τους άλλους και τους χτυπάτε πίσω από την πλάτη τους, τότε δημιουργείτε αρνητική εντύπωση στους συνομιλητές σας.

Έτσι, για να γίνετε πιο συμπαθείς, ελέγξτε το μυαλό σας και επομένως τις λέξεις σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαινείτε τους άλλους όλη την ώρα. Αν έχετε σύγκρουση με κάποιον, καθίστε πρόσωπο με πρόσωπο και λύστε το. Δεν χρειάζεται να εμπλακεί ένα τρίτο πρόσωπο.

«Αυτός που μιλάει για τους άλλους μπροστά σου είναι πιθανό να μιλήσει για σένα μπροστά σε άλλους».

Προσπαθήστε λοιπόν να είστε αυθεντικοί. Η ειλικρίνεια, η διαφάνεια και η πιο προσιτή στάση σας, θα σας κάνουν το πιο συμπαθές άτομο στο δωμάτιο.

Θυμηθείτε, χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να εκτιμήσετε ή να υποβαθμίσετε κάποιον. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν προς όφελός σας. Εξάλλου, σε κανέναν δεν αρέσει ένα άτομο που γκρινιάζει συνεχώς ή σχολιάζει αρνητικά τους πάντες.

The Chameleon Effect: Η μίμηση σε κάνει συμπαθή

Ναι, αν μιμηθείς την συμπεριφορά του άλλου, είναι πιο πιθανό να σε συμπαθήσει και να «συνδεθεί» μαζί σου. Μια επιστημονική θεωρία της εξέλιξης αποδεικνύει πολύ καλά τον λόγο αυτής της συμπάθειας. Οι πίθηκοι συνήθιζαν να μιμούνται τη συμπεριφορά του συντρόφου τους για να φαίνονται πιο συμπαθείς και ελκυστικοί.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι και οι πίθηκοι μοιράζονται παρόμοιο DNA, η ψυχολογική επίδραση στον εγκέφαλο των πιθήκων είναι πανομοιότυπη με τη δική μας.

Ωστόσο, η μίμηση κάποιου δεν γίνεται πάντα επίτηδες. Τείνουμε να αντιγράφουμε άτομα (ασυνείδητα) που μας αρέσουν. Αυτό, με τη σειρά του, στέλνει σήματα οικειότητας και φιλίας στους άλλους, κάνοντας σας πιο συμπαθείς.

Εάν κάποιος χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη λέξη ή κίνηση, αντιγράψτε τη. Το μόνο που χρειάζεται είναι λιγότερο από 5 λεπτά για να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος κάποιου και να τη μιμηθείτε. Εάν το κάνετε, το υποσυνείδητό του θα παρατηρήσει την αλλαγή και θα σε κάνει αμέσως πιο συμπαθή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =