αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία τρικ για να κάνεις ένα task που δεν σου αρέσει

Τρία τρικ για να κάνεις ένα task που δεν σου αρέσει

Όλοι μας έχουμε δουλειές μέσα στο πρόγραμμα μας, οι οποίες είναι σημαντικές αλλά πάντα καταλήγουμε να τις… αναβάλουμε για αργότερα. Όσο πιο μετά γίνεται. Γιατί πολύ απλά πρόκειται για tasks που δεν μας αρέσουν ή που βαριόμαστε να τα κάνουμε.

Βρίσκουμε παρηγοριά στο να καθυστερήσουμε την εργασία για αργότερα ή να την παρακάμψουμε εντελώς.

Εάν δυσκολεύεστε να εστιάσετε σε μια εργασία για την οποία δεν είστε ενθουσιασμένοι, υπάρχουν απλές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε να καθυστερείτε και τελικά να ολοκληρώσετε αυτό το task που έχετε στην λίστα σας αλλά δεν σας ενθουσιάζει. Η αμερικανική Thrive Global παραθέτει 3 απλές τακτικές.

1# Βάλε το σε συγκεκριμένη ώρα στο πρόγραμμα σου. Συχνά λέμε ότι θα κάνουμε κάτι, αλλά το αναβάλουμε. Τι μπορείς να κάνεις: Να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο στο πρόγραμμα σου, μέσα στο οποίο θα δουλέψεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο task. Επιλέξτε μια μέρα και ώρα για να εστιάσετε στην εργασία που έχετε στη λίστα σας και ΄αφιερώστε ένα χρονικό block 1-2 ωρών στο οποίο θα ασχολείστε μόνο με αυτή τη δουλειά.

2# Κλείσε όλα τα tabs. Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Το να έχετε ανοιχτά άλλα websites ενώ κάνετε μία συγκεκριμένη εργασία είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή σας. Για να εστιάσετε πραγματικά σε αυτό που πρέπει να δουλέψετε, κλείστε όλες τις καρτέλες στον browser σας τις οποίες δεν χρειάζεστε για αυτήν τη συγκεκριμένη εργασία. Ακόμα καλύτερα, αφήστε το τηλέφωνό σας μακριά για να εξαλείψετε τους εξωτερικούς περισπασμούς και τις ειδοποιήσεις. Το ζητούμενο είναι να «αδειάσετε» τον φυσικό και ψηφιακό χώρο εργασίας σας, ώστε να μπορείτε να ασχοληθείτε σε φουλ ρυθμούς την εργασία που έχετε μπροστά σας.

3# Πες την πρόοδο σου σε ένα συνάδελφο. Το να λες σε κάποιον τα αποτελέσματα και την πρόοδο σου, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διασφαλίσεις ότι θα τηρείς την δέσμευση σου και θα κάνεις την δουλειά. Στείλτε μήνυμα σε έναν συνάδελφο σας το πρωί για να τον ενημερώσετε ότι θα εργάζεστε σε αυτό το συγκεκριμένο task σήμερα και ζητήστε του να επικοινωνήσει μαζί σας στο τέλος της ημέρας για να ρωτήσει πώς πήγε. Όταν ξέρετε ότι πρέπει να δώσετε ένα report αργότερα, είναι πιο πιθανό να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο θα έχετε κάποιον για να γιορτάσετε μαζί τις μικρές σας νίκες στο τέλος της ημέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =