αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία τρικ για να διεκδικείς περισσότερα πράγματα

Τρία τρικ για να διεκδικείς περισσότερα πράγματα

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να γίνουν πιο δυναμικοί, αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Η διεκδίκηση περιλαμβάνει το να δηλώνετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας με ευγενικό αλλά δυναμικό τρόπο. Σημαίνει επίσης να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να μην ανέχεστε την ασέβεια.

Οι διεκδικητικοί άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ δειλίας και επιθετικότητας. Όσοι είναι σίγουροι για τον εαυτό τους δεν φωνάζουν ούτε δίνουν εντολές, αλλά επίσης δεν κάθονται ήσυχα ενώ οι άλλοι τους εκμεταλλεύονται.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μερικές απλές τεχνικές για να γίνεις πιο διεκδικητικός στη ζωή σου. Εδώ είναι 3 από αυτές.

Πίστεψε ότι οι σκέψεις σου είναι σωστές

Ναι, πρέπει να εκφράζετε τα συναισθήματα σας καθαρά και δυναμικά. Αλλά πρώτα, πρέπει να πιστέψετε ότι αξίζει να ακουστούν τα συναισθήματά σας. Οι ξεπερασμένες πεποιθήσεις από την παιδική σας ηλικία μπορεί να σας εμποδίσουν να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους άλλους. Εάν τρέφετε αμφιβολίες για την εγκυρότητα των συναισθημάτων σας, μπορεί να αποφασίσετε να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας. Για να γίνεις πιο διεκδικητικός χρειάζεται πίστη στον εαυτό σου. Να θυμάστε ότι σας αξίζει να εκφράσετε τις σκέψεις σας όπως οποιοσδήποτε άλλος. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζετε πάνω από τους ανθρώπους. Σημαίνει απλώς να ξέρεις ότι η φωνή σου έχει σημασία- και πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να μιλήσει.

Βάλε τον εαυτό σου στα παπούτσια του άλλου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διεκδίκηση αφορά μόνο τον εαυτό τους, επομένως δεν λαμβάνουν υπόψη κανέναν άλλον. Όμως, ένα ουσιαστικό βήμα για να γίνετε πιο εμφατικοί είναι να ακούτε τους άλλους. Εάν αναγνωρίσετε τα συναισθήματά τους και δείξετε ενσυναίσθηση, είναι πιο πιθανό να μειώσουν την άμυνά τους.

Όλοι θέλουν να αισθάνονται ότι τους ακούνε και τους σέβονται. Εάν μπορείτε να δείτε την κατάσταση μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου, θα καταλάβετε τα κίνητρα και τις αντιδράσεις του. Αυτό τους κάνει πιο πρόθυμους να ακούσουν την άποψή σου και να βρουν κοινό έδαφος με εσένα.

Σκέψου πως θα παραδόσεις ένα διεκδικητικό (αλλά όχι επιθετικό) μήνυμα

Όταν επικοινωνείτε με άλλους, πρέπει να λάβετε υπόψη την κατάσταση και το μήνυμα που θέλετε να στείλετε. Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι οι γείτονές σας βάζουν συνεχώς δυνατή μουσική όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Μην αρχίζετε να φωνάζατε πάνω από τον φράχτη… ζητώντας τους να το χαμηλώσουν. Αντίθετα, μπορείτε να αναζητήσετε τον αριθμό τηλεφώνου τους και να τους καλέσετε. Ή, ίσως θα ήταν καλύτερο να τους χτυπούσατε την πόρτα και να τους ζητούσατε ευγενικά αλλά δυναμικά να χαμηλώσουν τη μουσική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 12 =