15/02/25

Τρία τρικ για να δείχνεις ψύχραιμος σε έντονες καταστάσεις

Μερικοί άνθρωποι κινούνται καλά σε στρεσογόνες καταστάσεις. Άλλοι όχι. Και προσπαθούν να τις αποφεύγουν.

Σίγουρα, θα πρέπει να βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας κάποιες φορές για να αποκομίσετε τα οφέλη που μπορεί να παρουσιάσουν σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν τις διευκολύνει.

Και είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι μπορείς για να κρύψεις τη νευρικότητά σου μπροστά σε άλλους.

Εδώ είναι μερικά τρικ για να φαίνεστε ήρεμοι και σίγουροι σε στρεσογόνες καταστάσεις. Συνεχίστε να διαβάζετε.

1) Στάση του σώματος

Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για αυτό. Eίναι τόσο αποτελεσματικό.  Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι ότι πρέπει πραγματικά να θυμάστε να το κάνετε.

Φρόντισε να έχεις μία στάση του σώματος που βγάζει αυτοπεποίθηση.

Μην καμπουριάζεις. Να στέκεσαι σε ευθεία στάση με πίσω του ώμους. Μπορείς να βάλεις τα χέρια στη μέση σου.

2) Αποφύγετε τις νευρικές κινήσεις

Βλέπουμε τη ταραχή ως σημάδι νευρικότητας ή αβεβαιότητας.

Έτσι, όταν κάνετε ψύχραιμες χειρονομίες, σηματοδοτεί στους άλλους ότι είστε συγκροτημένοι και σίγουροι για τον εαυτό σας.

Αντί να κινείστε νευρικά ή να κάνετε γρήγορες κινήσεις, στοχεύστε σε αργές και σκόπιμες χειρονομίες.

Θα εκπέμψετε έναν αέρα ηρεμίας και στοχασμού. Φανταστείτε ότι διευθύνετε μια ορχήστρα με τις κινήσεις σας, χωρίς να συμμετέχετε σε έναν αγώνα ταχύτητας.

3) Μιλήστε αργά και καθαρά

Η γρήγορη ομιλία μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ανήσυχοι και αγχωμένοι. Αντίθετα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και να μιλήσετε με ήρεμο ρυθμό.

Όχι μόνο σε βοηθά να αρθρώσεις καλύτερα, αλλά δίνει και την εντύπωση ότι ελέγχεις την κατάσταση.

Ακόμα και στην δουλειά, αν μιλάς υπερβολικά γρήγορα αυτό μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο επαγγελματίας.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν είστε με τους φίλους σας, αλλά στη δουλειά, είναι λίγο ενοχλητικό.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =