αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέτουν τους στόχους τους

Τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέτουν τους στόχους τους

Έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας γράφοντάς τους, όπως έχει δείξει έρευνα του Dominican University. Τα κακά νέα: Οι περισσότεροι από εσάς μάλλον έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καταγραφή των στόχων σας δεν ισοδυναμεί με την εκπλήρωσή τους.

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας είναι να προσδιορίσετε τι σας εμποδίζει να τους πετύχετε. Εδώ είναι λοιπόν 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέτουν τους στόχους τους.

Λάθος #1: Ο στόχος σου είναι πολύ ασαφής

Μπορεί να λες ότι θες να βρεις μια δουλειά με καλό μισθό. ‘Η πολλές μαμάδες έχουν έναν στόχο σαν: «Θέλω χρόνο για τον εαυτό μου». Ωραία, είναι ένας υπέροχος στόχος, αλλά πώς θα καταλάβετε ότι τον πετύχατε; Είναι επιτυχία 10 επιπλέον δευτερόλεπτα για τον εαυτό σας; Κάτι αντίστοιχο ισχύει σε πολλούς στόχους που βάζουμε, οι οποίοι είναι ασαφείς.

Λάθος #2: Βάζεις πολύ υψηλούς στόχους

Ο καθορισμός μεγάλων στόχων μπορεί να γίνει εξαιρετικά αγχωτικός. Είτε σας αναγκάζουν να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτόν τον ένα στόχο και άλλοι πιο σημαντικοί τομείς μένουν πίσω, είτε μπορούν να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε μία θετική ορμή προς τα εμπρός. Ο καθορισμός μικρότερων στόχων έτσι ώστε να είναι εύκολα και γρήγορα επιτεύξιμοι, είναι το κλειδί στον καθορισμό στόχων. Και μπορούν να λειτουργήσουν ως σκαλοπάτια για να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα.

Λάθος #3: Οι στόχοι σου δεν έχουν προσωπικό νόημα

Δεν αρκεί να σημειώνεις άπειρους στόχους… στο μπλοκάκι σου. Πρέπει αυτοί οι στόχοι να έχουν ένα προσωπικό νόημα για εσένα. Να υπάρχει ένας «μεγάλος σκοπός». Έτσι θα καταφέρεις να αντέξεις στον «μαραθώνιο». Και να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που σίγουρα θα υπάρξουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − thirteen =