αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σπουδαία startup μαθήματα από τον συνιδρυτή της «χρυσής» WeWork

Τρία σπουδαία startup μαθήματα από τον συνιδρυτή της «χρυσής» WeWork

Η WeWork έχει καταγράψει τη δική της εκρηκτική διαδρομή προς την επιτυχία. Πλέον η αξία της φθάνει τα 20 δισ. δολάρια. Μετά την επένδυση- γίγας ύψους 3 δισ. δολαρίων που έκανε σε αυτή η Softbank, πριν λίγο καιρό. Είναι μια από τις πιο μεγάλες startups στον κόσμο. Μόνο brands όπως οι Uber και Airbnb είναι πιο πάνω. Αν μπορούν να θεωρηθούν πλέον startups όλες αυτές οι εταιρίες φυσικά.

Ο συνιδρυτής και CEO της WeWork, Adam Neumann, μίλησε στο Forbes 30 Under 30, στη Βοστόνη. Εκεί έδωσε 3 συμβουλές, σε όλους όσους σκέφτονται να ιδρύσουν μια καινοτόμο επιχείρηση. Όπως είπε πάντως ο ίδιος, αυτό που πρέπει να μετρά πρώτα, είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί.

1- «Think Big. Μην το κάνετε, αν δεν το κάνετε με σκοπό να δημιουργήσετε τεράστιο αντίκτυπο»: Πριν ακόμα η WeWork ανοίξει το πρώτο κτίριο της, ο Neumann λάμβανε αποφάσεις σαν να έχει ήδη 1.000 κτίρια. Ήξερε ότι η WeWork θα αλλάξει τον τρόπο που εργάζονται οι άνθρωποι. Για αυτό π.χ. αυτός και η ομάδα του ξόδεψαν 6 μήνες για να αποφασίσουν το όνομα της εταιρίας. Επτά χρόνια μετά την ίδρυση, η WeWork βρίσκεται σε 163 τοποθεσίες.

2- Οι καλές προθέσεις οδηγούν σε αποτιμήσεις 1 δισ. δολαρίων. Όχι το αντίστροφο: «Εάν κάνετε αυτό που κάνετε, για να κερδίσετε χρήματα ή για να δημιουργήσετε μια εταιρία 1 δισ. δολαρίων, μειώνετε τις πιθανότητες σας», είπε ο Mr WeWork.

3- Πέρνα το 30% του χρόνου σου στις προσλήψεις: Οι άνθρωποι της WeWork το κατάλαβαν αυτό στην πορεία. Όπως παραδέχεται ο Neumann, στην αρχή πέρναγε μόλις το 2% του χρόνου του στις προσλήψεις. Τώρα έχει καταλάβει, ότι οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αν έχετε τα σωστά άτομα, το επιχειρηματικό πλάνο και το προϊόν θα ακολουθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 9 =