αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρία σημεία του σπιτιού στα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το κινητό σου

Τρία σημεία του σπιτιού στα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το κινητό σου

Τα smartphones έχουν γίνει… η προέκταση του χεριού μας. Και αυτό δεν είναι πάντα καλό. Μάλιστα πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε συχνά το κινητό ακόμα και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι μας.

Αν θες να κάνεις μια μικρή αποτοξίνωση, ίσως πρέπει να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα. Σε αυτή θα δεις 3 μέρη του σπιτιού στα οποία ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείς το κινητό σου.

1# Κρεβατοκάμαρα. Όπως μπορεί να γνωρίζετε πολύ καλά το να είναι το κινητό σας το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κοιτάτε κάθε μέρα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάτε και να τελειώνετε την ημέρα σας. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα ότι αν έχεις το κινητό στο χέρια σου πριν κοιμηθείς, επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο σου. Αφήστε, λοιπόν, το κινητό σας έξω από το υπνοδωμάτιό σας. Αν η δικαιολογία σας είναι πως το χρειάζεστε σαν ξυπνητήρι, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα κανονικό ξυπνητήρι που θα σας ξυπνάει τα πρωινά – και χωρίς την ακτινοβολία του κινητού.

2# Μπάνιο. Αν έχετε φτάσει στο σημείο να παίρνετε και σε αυτό το δωμάτιο το κινητό σας, τότε έχετε μεγάλο πρόβλημα! Αφήστε το απ’ έξω και χαλαρώστε μακριά από αυτό μέσα στο μπάνιο σας. Όποιος θέλει να σας βρει θα σας βρει. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο. Και το ίντερνετ μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη μέχρι να πάτε στο PC σας. Επίσης είναι προφανές ότι δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό εντός του μπάνιου ενώ κάνεις ντους, αφού εκεί έχουν γίνει και αρκετά δυστυχήματα.

3# Τραπεζαρία. Όταν κάθεστε να φάτε μην κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Η οικογένειά σας και η παρέα σας την ώρα του φαγητού αξίζουν την αμέριστη προσοχή σας. Ακόμα, όμως, και αν μένετε μόνοι σας είναι πολύ σημαντικό να είστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας μιας και έτσι θα μασάτε καλύτερα, δεν θα το παρακάνετε τρώγοντας ασυναίσθητα μεγάλες ποσότητες φαγητού και θα απολαμβάνετε συνειδητά μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + six =