αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή

Όλοι έχουμε όνειρα και στόχους. Αλλά μερικές φορές ο δρόμος μας προς την επίτευξή τους κρύβεται από την ομίχλη της αβεβαιότητας και την αδράνεια της καθημερινότητας.

Μπορεί να κοιτάξετε πίσω στο χρόνο και να δυσκολευτείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά ζωντανοί ή παθιασμένοι με κάτι. Ή μπορεί να αισθάνεστε ότι επιπλέετε… άσκοπα, αβέβαιοι εάν η ζωή σας κινείται πραγματικά προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πως θα είσαι σίγουρος όμως ότι έχεις μπει σε ένα τέτοιο πλαίσιο;

Εδώ είναι 3 βασικά προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε χάσει την κατεύθυνσης σας στη ζωή. Αν βλέπετε κάποια από αυτά στον εαυτό σας, ίσως είναι καιρός για κάποια ειλικρινή αυτοαξιολόγηση και αποφασιστική δράση.

1) Είστε συνεχώς αβέβαιοι για το μέλλον σας

Εάν συνεχώς αβέβαιοι για το πού πηγαίνει η ζωή σας ή αν δεν μπορείτε να οραματιστείτε ένα ξεκάθαρο μέλλον για τον εαυτό σας, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι παρασύρεστε σε λάθος μονοπάτια.

Αυτή η αβεβαιότητα εκδηλώνεται συχνά με αισθήματα σύγχυσης ή άγχους όταν σκέφτεστε το μέλλον.

Μπορεί να συνεχίσετε να αλλάζετε την επαγγελματική σας πορεία ή τους προσωπικούς σας στόχους γιατί τίποτα δεν φαίνεται να είναι σωστό. Ή ίσως αποφεύγετε να σκέφτεστε το μέλλον εντελώς, επειδή η έλλειψη σαφήνειας είναι υπερβολικά αγχωτική.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η αναγνώριση αυτών των συναισθημάτων αβεβαιότητας. Καταλάβετε ότι είναι εντάξει να μην τα έχετε όλα ξεκαθαρίσει και να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης.

Στη συνέχεια, ξεκινήστε να βάζετε μικρούς, εφικτούς στόχους. Αυτό θα δώσει μια αίσθηση κατεύθυνσης και σταδιακά θα σας βοηθήσει να ζωγραφίσετε μια σαφέστερη εικόνα του πώς θέλετε να μοιάζει το μέλλον σας.

Θυμηθείτε, είναι η ζωή σας και έχετε τη δύναμη να την κατευθύνετε προς όποια κατεύθυνση θέλετε. Μην αφήνετε τον φόβο ή τη σύγχυση να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε ένα μέλλον που σας φέρνει χαρά και πληρότητα.

2) Έλλειψη πάθους ή κινήτρων

Ένα άλλο κακό σημάδι είναι η διάχυτη αίσθηση αδιαφορίας ή έλλειψης κινήτρων.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα που σας ενθουσιάζανε δεν σας προκαλούν πια χαρά. Η δουλειά, τα χόμπι ή ακόμα και οι σχέσεις σας μπορεί να φαίνονται αδιάφορες, αφήνοντάς σας να νιώθετε ανεκπλήρωτοι στο τέλος κάθε μέρας.

Αυτή η έλλειψη πάθους δεν έχει να κάνει μόνο με το να βαριέσαι ή να είσαι προσωρινά ανικανοποίητος. Είναι ένα βαθύτερο συναίσθημα αποσύνδεσης από τη ζωή σου, σχεδόν σαν να κινήσεις χωρίς να τις βιώνεις πραγματικά.

Ηρθε η ώρα να επανασυνδεθείτε με αυτό που σας κάνει να νιώθετε ζωντανός.

Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας τι σας ενδιαφέρει πραγματικά. Ποια είναι τα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε για ώρες χωρίς να αισθάνεστε κουρασμένοι; Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από ζωγραφική μέχρι γραφή κώδικα, κηπουρική ή business.

Στη συνέχεια, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να ενσωματώσετε αυτές τις δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο αρχικά, ειδικά σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, αλλά ακόμη και λίγα λεπτά αφιερωμένα σε κάτι που αγαπάτε κάθε μέρα μπορούν να αναζωπυρώσουν το πάθος σας και να σας δώσουν μια αίσθηση σκοπού.

3) Περιμένεις μόνιμα την «κατάλληλη στιγμή»

Η αναβλητικότητα είναι μια κοινή συνήθεια που μπορεί να σε σαμποτάρει.

Περιμένετε συνεχώς την… ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε αυτό το νέο project, να κάνετε αυτή την καριέρα ή να ακολουθήσετε αυτό το χόμπι που πάντα σας ενδιέφερε.

Συχνά εμείς οι άνθρωποι προτιμάμε τις άμεσες ανταμοιβές από τις μελλοντικές, ακόμα κι αν οι μελλοντικές είναι δυνητικά πιο πολύτιμες.

Αυτός είναι ο λόγος που συχνά αναβάλλουμε εργασίες που δεν προσφέρουν άμεση ικανοποίηση.

Αλλά η αναμονή για την ”τέλεια στιγμή” ή ευκαιρία, μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες και μεταμέλεια. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και το να περιμένεις να… ευθυγραμμιστούν τα αστέρια, μπορεί να σημαίνει ότι θα περιμένεις για πάντα.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να καθυστερεί διαρκώς τα σχέδιά σου, μπορεί να είναι καιρός να αναλάβεις δράση.

Ξεκινήστε από τα μικρά και κάντε το πρώτο βήμα προς τον στόχο σας σήμερα, ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν είναι τέλειες.

Κάθε βήμα προς τα μπροστά, όσο μικρό κι αν είναι, είναι πρόοδος και σε φέρνει πιο κοντά στο σημείο που θέλεις να είσαι. Κάνοντας ενεργά βήματα προς τους στόχους σας, αντί να περιμένετε απλώς να πραγματοποιηθούν, παίρνετε τον έλεγχο της κατεύθυνσης της ζωής σας και σταματάτε την παρέκκλιση.

Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν, ωστόσο πολλοί περιμένουν την «τέλεια» ώρα. Η συνέπεια; Χαμένες ευκαιρίες. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να σπρώχνει συνεχώς τα σχέδια για «κάποια μέρα» αργότερα, δεν είσαι μόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − two =