αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υψηλές επιδόσεις στη δουλειά σου (ακόμα κι αν το αφεντικό σου δεν στο λέει)

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υψηλές επιδόσεις στη δουλειά σου (ακόμα κι αν το αφεντικό σου δεν στο λέει)

Είναι δουλειά του αφεντικού να επισημαίνει σε τι πρέπει να βελτιωθείτε και να σας βοηθά να αναπτυχτείτε. Ετσι, εάν βρίσκεστε σε λάθος δρόμο ή υπολείπεστε των προσδοκιών, λογικά θα σας ενημερώσει. Αλλά, φυσικά, η εποικοδομητική κριτική είναι μόνο ένα είδος feedback.

To θετικό feedback έχει επίσης σημασία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι προσπάθειές σας φαίνονται και η δουλειά σας είναι πολύτιμη. Και κάτι ακόμα: Είναι πιο εύκολο να πιστέψεις στον εαυτό σου αν νιώθεις ότι πιστεύουν και οι άλλοι σε εσένα.

Αλλά δεν έχουν όλοι έναν εργοδότη/ manager που να συνηθίζει να λέει καλά λόγια.

Τα καλά νέα: Ακόμα κι αν κανείς δεν αφιερώνει χρόνο για να σας πει «good job», υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείτε να αναζητήσετε και τα οποία σας λένε ότι ναι, τα πάτε περίφημα – και το αφεντικό σας το ξέρει επίσης! Εδώ είναι 3 τέτοια σημάδια, όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό FastCompany.

1# Σου δίνουν περισσότερες ευθύνες. Ένας καλός διευθυντής δεν πρόκειται να αναθέσει περισσότερη δουλειά σε κάποιον που πιστεύει ότι αποτυγχάνει με τον τρέχοντα όγκο εργασίας του. Μπορεί να μην σου πουν «το έδωσα σε σένα γιατί κάνεις πολύ καλή δουλειά με όλα τα άλλα!», όμως συχνά αυτό σημαίνει. Ειδικά αν σας αναθέτουν κρίσιμα projects.

2# Σου δίνουν περισσότερη αυτονομία. Ενας βασικός λόγος για τον οποίο οι business leaders κάνουν micromanaging είναι επειδή πιστεύουν ότι ο X υπάλληλος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Αν δεχτούμε λοιπόν ότι οι managers είναι συνεχώς… πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων που δεν εμπιστεύονται, τότε αν σου δίνουν επιπλέον αυτονομία είναι ένα καλό σημάδι. Για να το πούμε ξεκάθαρα: Εάν είστε εντός στόχων (ή καλύτερα, ξεπερνάτε τις προσδοκίες) κάθε φορά που ο διευθυντής σας κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο, τότε δεν θα αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει τόσο συχνά. Έτσι, εάν ο προϊστάμενός σας πει ότι μπορείτε να «τρέξετε» με όποιο σχέδιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο ή ότι δεν χρειάζεται να τον απασχολείτε εκτός εάν έχετε ερωτήσεις, αυτό σημαίνει ότι εμπιστεύεται την κρίση και τις δεξιότητές σας.

3# Σου επιτρέπουν να φαίνεσαι περισσότερο. Οι εργοδότες πάντα θέλουν να υπάρχει μια καλή εικόνα της εταιρίας τους προς τα έξω. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι καλύτεροι εργαζόμενοι. Έτσι αν σου έχουν αναθέσει το account ενός πελάτη υψηλού προφίλ ή σου ζητούν να εκπροσωπήσεις την εταιρία σε ένα συνέδριο, είσαι σε καλό δρόμο. Είσαι κάποιος στον οποίο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύουν ότι εκπροσωπήσει την εταιρία με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς αμφιβολία, όταν σας ζητείται να μιλήσετε εκ μέρους της ομάδας σας, είναι επειδή το αφεντικό σας πιστεύει ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 7 πηγές παθητικού εισοδήματος που βοήθησαν αυτόν τον 32χρονο να βγάζει 250.000 δολάρια τον χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 7 =