αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος σου «ρουφάει» την ενέργεια

Τρία σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος σου «ρουφάει» την ενέργεια

Όσο κι αν θα θέλαμε να το αρνηθούμε, τα συναισθήματα πιάνουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Από την απέραντη χαρά που νιώθουμε όταν παίρνουμε καλά νέα μέχρι τη λύπη που νιώθουμε όταν βιώνουμε μια πολύ αρνητικά κατάσταση, τα συναισθήματα είναι αναπόφευκτα. Αλλά όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή, όταν τα συναισθήματα φτάνουν στα άκρα, μπορούν να γίνουν πιθανή πηγή αρνητικής επιρροής.

Κάποιοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν αυτό για να σε επηρεάσουν. Το αμερικανικό collective.world αποκαλεί σε άρθρο του αυτούς τους ανθρώπους ως «emotional vampires». Αυτά τα «συναισθηματικά βαμπίρ» είναι πιο πιθανό να παίξουν ρόλο στη ζωή σας εάν είστε ευάλωτοι στην επιρροή τους. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη φυσική σας τάση να ενεργείτε με βάση τα συναισθήματά σας και να το χρησιμοποιήσουν εναντίον σας. To αποτέλεσμα θα είναι να σας «ρουφήξουν» την ενέργεια χωρίς καν να το καταλάβετε.

Αλλά αντί να παγιδευτείτε στον ιστό της εξαπάτησής τους, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε από τη συναισθηματική χειραγώγησή τους. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσετε έναν συναισθηματικό βαμπίρ, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Πως θα καταλάβεις ότι έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στον κύκλο σου; Το πρώτο σημάδι είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης για τους άλλους. Τα συναισθηματικά βαμπίρ θέλουν να είναι πάντα το επίκεντρο της συζήτησης και αρνούνται να αναγνωρίσουν αυτό που μπορεί να αισθάνεστε ή να περνάτε αυτή τη στιγμή. Δεν τους ενδιαφέρει το πώς νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν αυτό που θέλουν από την κατάσταση και να χρησιμοποιήσουν κάθε απαραίτητο μέσο.

Ένα άλλο σημάδι είναι η έντονη ανάγκη για επικύρωση. Τα συναισθηματικά βαμπίρ αναζητούν συνεχώς την προσοχή και την επικύρωση από τους άλλους, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας ως αντάλλαγμα. Αυτό τους επιτρέπει να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά σας για να τροφοδοτήσουν τη δική τους ανάγκη για επικύρωση.

Ένα τρίτο σημάδι είναι η έλλειψη κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων. Δεν τους ενδιαφέρει να καταλάβουν τι αισθάνονται οι άλλοι και γιατί το αισθάνονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία παρουσιάζεται, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιθυμίες ανεξάρτητα από το πώς η συμπεριφορά τους επηρεάζει οποιονδήποτε άλλον εμπλέκεται στην κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 4 =