αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια για να καταλάβεις έναν τοξικό μάνατζερ μέσα σε 1 ημέρα

Τρία σημάδια για να καταλάβεις έναν τοξικό μάνατζερ μέσα σε 1 ημέρα

Υπάρχει μια φράση που λέει: Οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους. Παραιτούνται από τον εργοδότη/ προϊστάμενο τους. Ναι, η ανθρώπινη επαφή κάνει την διαφορά. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κλίμα μέσα σε ένα τμήμα ή μια ολόκληρη επιχείρηση μπορεί να αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, αν αλλάξει ο leader.

Πως όμως μπορείς να καταλάβεις ότι ένας μάνατζερ είναι τοξικός και να πάρεις έγκαιρα τις αποφάσεις σου; Το αμερικανικό Inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο το οποίο ταιριάζει και στην Ελληνική πραγματικότητα. Τώρα θα δεις 3 σημάδια για να καταλάβεις άμεσα έναν τοξικό μάνατζερ. Ακόμα και μέσα σε μία ημέρα.

1# Micromanaging. Ένα πρόβλημα που έχουμε αναλύσει και σε άλλα άρθρα εδώ στο It’s Possible. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, η μικροδιαχείριση είναι το Νο1 πρόβλημα που εντοπίζουν οι εργαζόμενοι μέσα σε έναν εργασιακό χώρο. Και είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να τους οδηγήσει στο να αλλάξουν εργασιακή στέγη. Πολλοί από εσάς ίσως να το έχετε βιώσει ήδη. Είναι τότε που ο μάνατζερ/ εργοδότης ασχολείται ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια και θέλει να δίνει εντολές για τα πάντα. Κάπως έτσι, η δημιουργικότητα… εξαφανίζεται.

2# Αγένεια. Ακόμα ένα σημάδι που πρέπει να σε κάνει να ανησυχήσεις. Και επίσης φαίνεται άμεσα. Αν όχι από την πρώτη επαφή με έναν εργοδότη/ μάνατζερ, σίγουρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν κάποιος φέρεται στους συνεργάτες/ υπαλλήλους του με αγένεια, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον. Αν δεις κάτι τέτοιο μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις το ψάξιμο για να βρεις άλλη δουλειά όσο πιο γρήγορα γίνεται.

3# Θέλει να έχει πάντα… τον τελευταίο λόγο. Οι τοξικοί μάνατζερ θεωρούν ότι πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο για όλα. Μάλιστα, τέτοιοι μάνατζερ συνήθως δεν ρωτούν την άποψη των άλλων. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και ότι κάνουν πάντα τις σωστές επιλογές. Το αποτέλεσμα είναι να χάνεται η εμπιστοσύνη εντός της ομάδας. Και φυσικά – και εδώ- οι νέες ιδέες σταματούν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + four =